Iskola a határon

Németül egy határmenti iskolában, ahol az angol az első idegennyelv? Anyanyelvedet is tanulhatod tovább heti négy órában, és Szombathelyről iskolabusz is közlekedik? Jó ötlet.

A határmenti Eberau, magyarul Monyorókerék továbbra is fogadja Magyarországról felső tagozatos tanulók jelentkezését. Az iskola négyéves képzése felkészíti a tanulókat az osztrák továbbtanulásra, vagy jelentősen fejleszti nyelvi szintjüket két idegennyelvből is.

Josefinum Eberau
Josefinum Eberau

Az iskolából 2009 óta számos tanuló tanult tovább Oberwarton, Güssingben vagy az egyéb burgenlandi, illetve távolabbi városokban, sokan dolgoznak Bécsben is.

Az iskola családiasan kis osztálylétszámai lehetővé teszik a tanulók egyéni nyelvi fejlesztését, és nem utolsó sorban szociális kompetenciáik fejlődését is folyamatosan biztosítják. A tanulmányi képzés mellett így fontos szerep jut az egymást segítő toleráns magatartás, az önállóság és felelősségtudat kialakítására.

Josefinum Eberau

A tanulók személyiségét rengeteg szabadidős program is formálja, az iskolai kirándulásokon, sítáborokban megismerkedhetnek Ausztria különböző régióival, mely nyelvi fejlődésükre is pozitív hatással van.

Josefinum Eberau

Az iskola végzősei június 26-án ballagtak, ők már a felsőbb osztrák iskolákban folytatják tanulmányaikat a következő tanévtől. Az iskola honlapján, a www.josefinum-eberau.at-on további információk segítségével magyar nyelven is lehetőség nyílik a kapcsolatfelvételre, akár e-mailben is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

(X)