Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ukrán vendégmunkások egy vidéki iskolában

Munkásszállóvá alakították az általános iskolát egy vasi faluban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ukrán vendégmunkásokról múlt héten megjelent cikkünk kapcsán egy olvasónktól azt az információt kaptuk, hogy Nagysimonyiban az általános iskolát munkásszállóvá alakították át.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Felhívtuk a falu polgármesterét, Lábos Andrást, hogy megkérdezzük a részletekről.

Elmondta, hogy körülbelül tíz éve már nem működött az általános iskola. A gyerekek Celldömölkre és Sárvárra buszoznak iskolába.

Az egykori iskola épülete
nagysimonyi.hu

Mivel az ukránokat foglalkoztató sárvári cég folyamatosan szállást keresett dolgozóinak, így úgy gondolták, hogy a kihasználatlan épületet átalakítják, hogy 11 szobával, körülbelül 40 főnek helyet biztosítsanak.

Az épület az önkormányzathoz tartozik, de egy Kft. üzemelteti. Ők egy munkaerő-közvetítő céggel vannak szerződésben. Összességében örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen a létesítmény nem kihasználatlan, és a lakók után plusz bevétele lesz a falunak.

Az egykori iskola két részből áll, összesen 850 négyzetméteren terül el. Még nincs teljesen kész a munkásszálló, de 11 ukrán vendégmunkás beköltözhetett a már átalakított részekbe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés