Buzogány okozott fejsérülést egy szombathelyi iskolában

Baleset történt pénteken egy szombathelyi iskolában. Hagyományőrzők tartottak bemutatót, amikor az egyik buzogány elrepült és fejen talált egy alsós diákot.

A nyugat.hu információi szerint baleset történt tanítási időben egy szombathelyi általános iskolában. Hagyományőrzők tartottak bemutatót több osztály gyerekeinek pénteken a délelőtti órákban, rendhagyó irodalomóra keretében. Az egyik látványos elem a buzogány pörgetése volt. Eddig ismeretlen okból a fegyver feje elrepült és fejen talált egy harmadik osztályos kislányt.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Megkeresésünkre az iskola igazgatónője megerősítette a baleset tényét. Mint mondta, a gyermek fején felszakadt a bőr, ezt szakember azonnal ellátta és bár a sérülés nem látszott súlyosnak, a biztonság kedvéért beszállították a gyereket a Markusovszky kórházba, ahol megfigyelésre bent tartották.

Az iskolában népszerűek a gyerekek körében a rendhagyó órák, ahol nem a könyvből olvasott anyagot kell bemagolniuk, hanem közelről láthatják a témához kapcsolódó eszközöket, ruhákat. A baleset tanulságul szolgálhat a hagyományőrzőknek is a fegyverbemutatókkal kapcsolatban. Azt egyelőre nem tudjuk, anyaghiba, vagy figyelmetlenség miatt repült-e el a buzogány feje.

A buzogány régi zúzófegyver, egyes források szerint az első, ember elleni használatára kifejlesztett eszköz. Magyarországon a 13. század közepén letelepült kunok honosították meg. A neve (boszgán) mindenesetre arra mutat, hogy a törököktől került hozzánk - olvasható a Wikipedián.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló