Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Szigorít a kormány, most már nem lehet csak úgy, szülői támogatásból felújítgatni iskolákat

Egy belügyminisztériumi utasítás alapján nehezebbé vált magánadományokat elfogadniuk az iskoláknak, így a szentgotthárdi Arany János iskolát sem lehetne már felújítani úgy, ahogy azt nyáron tették.

Az iskolák csak állami engedéllyel fogadhatnak el magánadományokat - derül ki egy belügyminisztériumi (BM) utasításból, amit a Népszava vett észre .

Az új szabályok értelmében bruttó kétmillió forint érték alatt a tankerületi központok igazgatói dönthetnek az adomány elfogadásáról. Kivéve, ha az adományozó természetes személy, civil szervezet, vagy nem belföldi önkormányzati vagy állami többségi tulajdonban lévő gazdasági társaság.

Ezt a tantermet is magánszemélyek adományából festették ki
Mikos Mónika

Ha az adomány értéke meghaladja a bruttó kétmillió forintot, vagy ha az adományozó például természetes személy vagy civil szervezet, az adomány elfogadásáról a Klebelsberg Központ (KK) elnöke, Hajnal Gabriella dönt.

Ha a fenti szabályokat szó szerint betartják, akkor például a szentgotthárdi Arany János iskola nyári felújítását is meg kellett volna előznie a kk elnökének engedélye. Az iskola szülői munkaközössége ugyanis magánszemélyek és vállalkozások adományaiból festetett ki A szentgotthárdiak komolyan nekiálltak, hogy rendbe tegyék az iskolájukat August 27. 13:54 több tantermet és folyosót.

Ráadásul az iskolák egy része mellett alapítványok működtek, kimondottan azért, hogy adományokat gyűjtsenek az iskoláknak. Az új szabályok szerint minden egyes adományhoz ki kell kérniük Hajnal Gabriella, KK-elnök engedélyét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra