Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Iskolaőrséget hoz létre a kormány

Nagyjából 140-150 szakiskolában, és 300 rendes iskolában lesznek jelen az iskolaőrök.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány döntése szerint az iskolaőrség része lesz a tantestületnek azokban az iskolákban,

ahol a fegyelmi körülmények miatt a kormány álláspontja szerint erre szükség van.

Főként azért felelnek majd, hogy a tanárok meg tudják tartani a fegyelmet a problémás intézményekben, és diák ne támadhasson a tanárára. A volt rendőrök, polgárőrök, akik iskolaőrként dolgoznak, fegyvert nem tarthatnak majd maguknál, de más fegyelmező eszközt igen.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Lejjebb viszik a büntethetőség alsó korhatárát is: minden, pedagógusok ellen elkövetett cselekmény büntethető lesz már 12 éves kortól - számolt be a 24.hu a Kormányinfón elhangzottakról.

Az Index emlékeztet arra, hogy már 2012-ben is szó volt arról, hogy a lógós, fegyelmezetlen diákokat iskolaőrök segítségével szedték volna ráncba. Az alapvető jogok biztosa azonban nem értett egyet azzal a tervezett törvénymódosítással, amely megelőző intézkedések helyett akár testi kényszer alkalmazására is jogosult iskolaőrökkel akadályozná meg az iskolakerülést, és a tervezet átdolgozását kérte a kormánytól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés