Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét előkerült az M7-es belső sávjában álló BMW és a vizelő sofőr – csak a lényeg maradt ki

Nagyon sokan felháborodtak a Facebookon az életveszélyesnek gondolt mutatványon. A frissként tálalt képen egy autópályán belső sávban álló autó látható és a vizelő sofőr. A fénykép készítője ügyesen exponált, a „zavaró részletek”, azaz a baleset miatt álló kocsisor lemaradt a képről.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Remek szociológiai kísérlet lehetne kétévente bedobni a közösségi oldalakra régi fényképeket és figyelni, hogyan reagálnak rá az emberek?

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A mostani esetben valószínűleg csak lájkokat szeretett volna gyűjteni a fotópár megosztója. „Sokmindent láttam már, de ez azt hiszem mindent visz! M7 autópálya, belsősáv!” – áll a felirat a képek felett és ennyi elég, hogy a külföldi rendszámú BMW vezetőjére rázúduljon a hazai népharag.

Nekünk kifejezetten tetszett, hogy a rendszám alapján valaki gyorsan megállapította, hogy „csehszlovák” az autó, majd másnak a helyesbítése után sok vigyorjellel jelezte, hogy csak vicc volt. Persze.

A fényképen megörökített művelet természetesen életveszélyes lenne, ha valóban forgalomban állt volna meg a sofőr egy autópályán. A kép azonban ügyesen levágja a „felesleges” és a kép élvezeti értékét jelentősen rontó kiegészítő momentumokat. Például azt, hogy a BMW dugóban állt.

A szenzációra rendkívül fogékony Blikk is korrekten megírta még 2017-ben ugyanezen képhez, hogy baleset miatt állt a forgalom, a sofőr pedig valószínűleg már nem tudott uralkodni a hólyagja felett. Ezt valószínűleg tudta a kép készítője is, de nem igyekezett tisztázni a helyzetet.

Facebook

Az autó rendszámát és a sofőr fejét mi takartuk ki, a 2020-ban ismét bedobott fotón ezek jól kivehetők.

A lényeg, röviden: A képen látható férfi nem 130 km/órás sebességgel haladó autók között állt meg, hanem álló kocsisornál szállt ki pisilni.

Sajnálattal állapítjuk meg sokadszorra is, hogy a közösségi oldalak felhasználói egyre kevésbé igénylik a tényszerű közléseket és sokaknak eszébe sem jut, hogy mielőtt valakiről, vagy valamiről véleményt mondanak, megpróbáljanak utánanézni a képen látottak hátterének. (Sokan erre valószínűleg képtelenek lennének.)

A Facebookon rengetegen osztják meg mostanában a „LIVE!”, azaz élő címkékkel ellátott videókat. Így pl. a 2011-es fukusimai cunami a Facebook-megosztások alapján még ma is tart, hiszen élőben nézhetjük, ahogyan a szökőár házakat visz el, nagyjából negyed óránként ugyanazt a házat. De ugyanígy LIVE! sétálnak hetek óta amerikai asztronauták cirill feliratos szkafanderben az űrben, szünet nélkül. És a milliós megtekintési adatok jelzik, hogy működik az átverés, sokaknak mindegy, mit látnak, csak ámulni lehessen rajta. És nem kizárható, hogy valaki már tavaly és tavalyelőtt is megosztotta ugyanazt a videót, képet, az éppen aktuális dátummal és sztorival, csak már nem emlékszik rá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés