Ismét megküzdenek a vasemberek Szombathelyen - Hamarosan újra Vasi Vasember

Idén már harmincnyolcadszor állnak rajthoz a versenyzők.

Már csak néhányat kell aludni, és ismét elindul a Vasi Vasember verseny, amelyet ezúttal már 38. alkalommal rendeznek meg Szombathelyen. Az idén részben új terepen kell majd tekernie a versenyzőknek, melyről ma délután bővebb tájékoztatást adott Horváth Soma kultúráért (is) felelős alpolgármester, Böröcz Miklós a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei igazgatója, illetve Lengyel Soós Hajnalka a szervező Pannon Sport részéről.

Lengyel Soós Hajnalka kiemelte, az idei triatlonversenyt igyekeznek biztonságosabbá tenni azzal, hogy több helyen korlátozzák majd a városban a közlekedést a verseny ideje alatt. Idén részben új terepre költözik a verseny kerékpáros része, melynek ezúttal a Bucsu felé vezető Nyestei út adja majd a helyet, itt érnek majd be a versenyzők a város belterületére.

A kátyúk mellett néhány nagyobb részt is javítani kell
Nyugat.hu

Már szeptember óta egyeztettek az útvonalról, melynek kiválasztásában nagy szerepet játszott, hogy minél kevésbé zavarják a közlekedést. A kijelölt szakaszon több helyen problémák voltak az út minőségével, ezeket viszont a Magyar Közút munkatársai – sokak, és persze a versenyzők nagy örömére – kijavítják.

Horváth Soma alpolgármester kifejtette: idén programdömping várható a városban, melyek között vannak sportprogramok is, például a jövő hétvégi Vasi Vasember is. Elmondta, örülnek, hogy az új útvonalon megvalósul a lezárás, és amiatt is köszönettel tartoznak, hogy kijavítják a szakaszon az útburkolati hibákat. Mert így nemcsak a versenyzők, hanem a városlakók is könnyebben használhatják a későbbiekben ezt a szakaszt.

Az alpolgármester is megnézte, hogyan haladnak a munkálatok
Nyugat.hu

Böröcz Miklós elmondta, az út eddig sem volt tragikus állapotban, külön megjelölték a versenyre használt szakasz balesetveszélyesnek gondolt részeit. Amelyek közül 2-3 nagyobb javítás történik majd melegaszfalt segítségével, a kisebb kátyúkat pedig hidegaszfalttal tömik majd be. A munkálatok ma reggel kezdődtek, és valószínűleg holnapra már be is fejezik őket.

A verseny jövő héten, vagyis július 9-én lesz, a nevezésekre még van lehetőség, azokat egészen péntek éjfélig várják, de már csak néhány hely kiadó. A távok érdemben nem változnak, a versenyzőknek 1500 métert kell úszniuk a Csónakázótón, aztán 40 kilométert kell tekerniük kerékpárral, (egy kilométerrel többet, mint korábban, de ez még belefér a megengedett távba. A futóverseny 10 kilométeres távját pedig idén is a Falumúzeum területén kell teljesítenie a jelentkezőknek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

(X)