Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Isteni falatok a szombathelyi Ambrozia Gyrosházban

Megéhezett, de nincs túl sok ideje? Jó áron enne valami igazán finomat? Ha igen a válasza, akkor irány a Belső Uránia udvar, vagy a nagy TESCO előtti gyrosház!

Ki ne tudná, hogy az ambrózia egykor a görög istenek elsőszámú eledele volt. Zeusz és társai naponta fogyasztották jó étvággyal a friss, ínycsiklandó illatú étket, amely a mitológia szerint ráadásul az örök ifjúságot is jelentette az olümposziak számára. Ha az életre szóló fiatalságot nem is, az isteni falatokat viszont biztosan garantálni tudja a szombathelyi Ambrozia Gyros- és Pizzaház!

A 2004 óta a megyeszékhely szívében (a Fő tér 24. szám alatt, a Belső Uránia udvarban) működő ház folyamatosan bővülő választékkal várja az egyik legismertebb görög étel kedvelőit. Az Ambroziában ráadásul hírből sem ismerik a napjainkra egyre inkább jellemző mirelitkorszakot: a gyrosokat ugyanis mindig friss alapanyagokból, helyben sütött pitákkal készítik, valamint páratlan öntetekkel tálalják.

Ambrózia Gyrosház
Az Ambozia Gyrosházban minden friss alapanyagból készül
Tóth Ákos

Azonban ne higgyük, hogy az Ambrozia Gyrosházban csupán a csirke, vagy borjúhúsból készült, tetszés szerint hasábburgonyával, pitával, vagy dürümmel fogyasztható finomságok közül válogathatunk. 2010 nyarától ugyanis már 15 féle pizzával is várják a gyors, de mégis ízletes táplálék után ácsingózókat. A tél közeledtével az italok kínálata ráadásul forró teákkal is kiegészül, így a vendégek könnyebben felmelegíthetik majd magukat a várható nagy hidegben. A választható ételek, valamint italok pontos és teljes listája a ház honlapján olvasható.

Ambrózia Gyrosház
Tavaly óta nemcsak gyros, hanem 15 féle pizza is kapható a Fő téri házban
Tóth Ákos

S mielőtt végleg egy jó gyrosért sóhajtanának az ízlelőbimbóink, azt még feltétlenül rögzítsük, hogy az Ambrozia Gyrosház kifejezetten baráti árakkal, ugyanilyen kiszolgálással, 10 és 14 óra között pedig akcióval is várja vendégeit. Ebben az időszakban ugyanis minden gyrostál csupán 750 forintba kerül. (A vásárláskor étkezési utalványt is elfogadnak.) Aki pedig már futna is a Fő téri helyszínre, annak álljon még itt a nyitvatartás ideje: az Ambroziában hétfőtől szombatig 10 és 20:30, vasárnap pedig 15 és 20:30 óra között várják a gyros- és pizzaimádókat.

A belső színeiben is a kékkedvelő Görögországot idéző házban természetesen azokra is gondolnak, akik munka közben, baráti társaságban, vagy éppen a televízió előtt lustálkodva ennének valami ízleteset. Így aki inkább otthonában, vagy munkahelyén venné kézhez az éppen megkívánt finomságot, annak nem kell mást tennie, csupán tárcsázni a +36-70/776-7766-os telefonszámot, és ezután már készítheti is a pocakját!

Ambrózia Gyrosház
Október óta már a TESCO-nál is kóstolhatjuk a gyrosokat
Tóth Ákos

De ez még nem minden! Az Ambrozia Gyrosház ugyanis októbertől (minden nap 9 és 20 óra között) már a Zanati úti TESCO bejáratánál is várja azokat, akik elpilledtek és megéheztek a bevásárlás okozta fáradalmaktól.

Ezek után nincs is más teendője, mint végigkóstolni az étlapot. Ugye már Ön is megéhezett?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

(X)

Tovább az oldalra