Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb óriási siker előtt áll az István a király rockopera

Hatalmas az érdeklődés, őrült ütemben fogynak a jegyek az István, a király szombathelyi előadására.

Még a szervezőket is meglepte, hogy az első hetekben a belépők közel fele elfogyott az október 10-én, az Aréna Savariába meghirdetett rockoperára. De nemcsak Szombathelyen óriási az érdeklődés, hanem az egész országban. Budapesten, a klasszikus helyszínen (az előadásról elnevezett Királydombon) megrendezésre kerülő bemutatót pótelőadással kellett ellátni, és már majdnem teltházas mindkét előadás. A 8 állomásosra tervezett turné vidéki állomásain is hasonló a helyzet, kivétel nélkül mindenhol nagy az érdeklődés.

Horváth Balázs

Az István, a király ismét beváltja a hozzá fűzött reményeket, a szervezők elképzelése tehát nyerőnek bizonyul. Várható volt, hogy a Szörényi Levente és Bródy János szerzőpáros hetvenedik születésnapjainak tiszteletére létrehozott előadássorozat parádés szereposztása ismét közönségkedvenc lesz. Az élő kórussal és rockzenekarral kísért darab először és valószínűleg utoljára indul ilyen formában vidéki turnéra. Mivel a Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján íródott mű koncertszínház-változatának szereplőgárdája erős garancia a minőségi szórakoztatásra, ezért számítani lehetett a sikerre, de hogy ilyen ütemben fognak fogyni a jegyek már júniusban, az mindenkit meglepett.

-

Tisztelgés a szerzők előtt

Az ezúttal Novák Péter által színpadra álmodott előadás szereplői közt egyaránt találunk olyanokat, akik már az ősbemutatón is szerepeltek, de akadnak olyanok is, akiknek először jut szerep a rockoperában. A Boldizsár Miklós

Ezredforduló

című drámája alapján készült színjáték 2015. október 10-én érkezik Szombathelyre, a főbb szerepekben Szörényi Leventével, Bródy Jánossal, Nagy Feróval, Varga Miklóssal és Deák Bill Gyulával.

Helyszín: Aréna Savaria
Időpont: 2015. október 10.
Kapunyitás: 19:00 órakor
Műsorkezdés: 20:00 órakor

Jegyárak:
- 3900,- forint
- 5900,- forint
- 7900,- forint
- 9900,- forint
Jegyelővétel: www.tex.hu

A főbb szerepekben:
Prológus: Szörényi Levente
Krónikás: Bródy János
István: Varga Miklós
Laborc: Nagy Feró
Torda: Deák Bill Gyula
Koppány: Feke Pál
Sarolt: Keresztes Ildikó
Gizella: Danics Dóra
Réka: Radics Gigi
Vecelin: Kocsis Tibor
Asztrik: Serbán Attila

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

(X)

Tovább az oldalra