Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Itt a Momentum Új Rendszerváltás programja

Felcsúti Per, Korrupcióellenes Ügyészség.

Ma délután Fekete-Győr András (aki pénteken podcastünk vendége Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével 2021. February 26. 15:05 volt), a Momentum miniszterelnök-jelöltje dr. Szigeti Flóra jogásszal és Ilyés Márton közgazdásszal közösen mutatta be a Momentum Új Rendszerváltás programját, amely a Fidesz-maffia bűnöseinek felelősségre vonását és egy új jogállam felépítésének lépéseit vázolja a kormányzás első 3, 30 és 300 napján. 

Fekete-Győr András elmondta:

Értjük azok félelmét, akik attól tartanak, hogy a Fidesz már úgy bebetonozta magát, hogy kormányváltás esetén is meg lesz kötve az új kormány keze. Orbán Viktor és bűntársai mindent megtettek azért, hogy bebiztosítsák magukat: szerződésekben, titkos garanciákban, évtizedes titkosítással, kulcspozícióba ültetett fideszes pártkatonákkal próbálják majd megakadályozni, hogy felgöngyölítsük a magyar történelem legnagyobb országrablását.

És pontosan tudjuk, hogy készülnek arra, hogy a vagyonukat külföldre menekítsék, sőt ők maguk is külföldre meneküljenek. Nem hiába fogadta be Orbán Viktor két évvel ezelőtt a börtönre ítélt Észak-Macedón kormányfőt, Gruevszkit. Arra számítva, hogy ugyanígy bújtatja majd el őt Putyin a Fekete-tengeri palotájában. Így megy ez a világ bűnözői között.

2022 után ezért kettős feladat vár ránk. Egyrészt felelősségre kell vonnunk azokat a korrupt politikusokat és strómanjaikat, akik az elmúlt években leépítették a magyar demokráciát, és a közpénzek ellopásával, a magyarok bőrén váltak multimilliárdossá. Másrészt egy olyan tisztességes, szabad, európai jogállamot kell építenünk, amelyben soha többé nem fordulhat elő, hogy egy politikai maffia rátelepszik a magyar államra és a magyar gazdaságra.

A Momentum alkotmányjogászokkal, nemzetközi jogászokkal, közgazdászokkal közösen dolgozott ki egy tervet, amelynek végrehajtásával visszakaphatjuk az országunkat. Egyszer és mindenkorra bebizonyítjuk: Magyarország nem lesz többé következmények nélküli ország.

Ez a Momentum terve – a programot az ellenzéki összefogás asztalára tesszük, és bízunk benne, hogy további javaslatokkal élnek. Közös felelősségünk lesz a NER bűnöseinek elszámoltatása. 

A 25 pontból álló Új Rendszerváltás programja teljes terjedelmében itt érhető el .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet