Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt a rendelet a nyugdíjemelésről: 1,2 százalékot kapnak az idősek

Már a novemberi nyugdíj is magasabb lesz, az előző hónapokra pedig egy összegben kapják meg a pénzt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tegnap esti Magyar Közlönyben megjelent a rendelet az idei nyugdíjkompenzációról. Ami valójában évközi emelés, mivel a kiegészítés mértéke meghaladja az 1 százalékpontot.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A rendelet értelmében 1,2 százalékkal növelik novemberben a nyugdíjakat. A jogszabály tételesen felsorolja, hogy mely ellátások esetében jár az emelés. Összevetve az egy évvel ezelőtti listával, nincs változás.

Abban viszont van különbség, hogy akkor csak egyösszegű kifizetésben részesültek a jogosultak, most viszont - mint említettük - évközi emelésre kerül sor, az infláció és az év eleji nyugdíjemelés nagyobb eltérése miatt. Fontos, hogy már a novemberi nyugdíjra is vonatkozik ez a rendelet. A január-októberi időszakra vonatkozóan pedig egy összegben folyósítják a különbözetet.

A részletszabályok szerint annak jár a magasabb nyugdíj, aki januárban nyugdíjemelésben részesült. Ez értelemszerűen azt jelenti, hogy azokra nem vonatkozik a jogszabály, akiknek csak az idei évtől folyósítják az ellátásukat. Ezen túl idén nem várható további juttatás a rendes nyugdíjon felül, mivel a gazdasági növekedés - ami valójában visszaesés lesz - ezt nem teszi lehetővé. - írja a privatbankar.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés