Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Itt vannak a Vas megyei rendőrség tanácsai iskolakezdésre

Szeptember folyamán fokozott rendőri jelenlétre minden tanítási napon 7 óra és 7 óra 45 perc közötti időben lehet számítani Szombathelyen az iskolák környékén.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. szeptember 1-jén, Szombathelyen, a Paragvári utca és a Deák Ferenc utca kereszteződésénél tartotta meg tanévnyitó sajtótájékoztatóját. Az eseményen a szombathelyi Claudius Polgárőr Egyesület tagjai, valamint a Szombathelyi Közterület-felügyelet munkatársai is részt vettek.

Mészáros D. Zsolt

Az eseményen Bercse László r. őrnagy, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, hogy ilyenkor megnő a forgalom az oktatási intézmények környékén, valamint ezzel együtt a balesetek bekövetkezésének kockázata is.

 • A járművezetőket arra kérte, hogy legyenek az átlagosnál is türelmesebbek, körültekintőbbek, toleránsabbak és empatikusabbak!
 • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott figyelemmel közelítsék meg, tartsák be a megállási és várakozási szabályokat!
 • Felhívta a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzésében rendkívül fontos szerepe van a szülői példamutatásnak!
 • Kérte, hogy a kisebb gyerekeket ne engedjék a szülők önállóan közlekedni, csak felnőtt felügyeletével!
 • A gyermekkel a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken fokozott körültekintéssel haladjanak át!
 • Amennyiben autóval közlekednek, használják megfelelően a gyermekülést, a biztonsági övet pedig minden esetben megfelelően kössék be!
 • Törekedjenek arra, hogy az autóból történő kiszállás minél biztonságosabban, gyorsabban történjen meg!
 • Mészáros D. Zsolt

  Szeptember hónapban a rendőrkapitányságok közterületi szolgálatot ellátó munkatársai, a polgárőrség tagjai és a közterület-felügyelet munkatársai kiemelt jelenléttel járulnak hozzá az iskolakezdés zökkenőmentességéhez. A

  fokozott rendőri jelenlétre elsősorban minden tanítási napon 7 óra és 7 óra 45 perc közötti időben lehet számítani.

  A délutáni órákban pedig visszatérően ellenőrzik a rendőrök az iskolák környékét.

  Az idei tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program, amelynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése. A program keretében ismét lesz „SuliMoped” program, valamint folytatódnak a felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedők is.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sokkoló

  Tovább az oldalra