Nem állt össze a kép a hétfő éjjeli bozsoki balesettel kapcsolatban, nem stimmelt a vétlen sofőr sztorija

Egy ideig nem volt egyértelmű, hogy mi és hogyan történt, de később összeállt a kép és kiderült, hogy a vétlen sofőr nem szándékosan nem mondott igazat a baleset körülményeiről. Az ittas sofőr még ittasabb utasa először kiabált egy kicsit az egyik rendőrrel, majd átballagott a határon.

Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt hétfőn este Bozsok és a határátkelő között, a határtól kb. 150 méterre.

Ittas sofőr Volkswagenje ütközött Seattal a határátkelő közelében, Bozsoknál
TM/Nyugat.hu

Egy magyar rendszámú Seat haladt a határ felől Bozsok irányába, majd ütközött egy szemből érkező, Ausztria felé tartó osztrák rendszámú Volkswagennel.

A balesetben a Seatot vezető fiatal nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ittas sofőr Volkswagenje ütközött Seattal a határátkelő közelében, Bozsoknál
TM/Nyugat.hu

Ő a kórházba szállítása előtt elmondta, hogy a másik autó tért át a sávjába, emiatt ütköztek. A magyar sofőr állítása szerint ő nem tért át a menetirány szerinti bal oldalra.

A VW-t vezető 68 éves osztrák férfinél alkohol fogyasztását jelezte a szonda, ezért őt előállították vérvételre. Az utasa a helyszínen tartózkodók elmondása alapján üvöltözött egyet az egyik rendőrrel, majd eltűnt.

(Mivel az egyik szemtanú elmondása alapján meglehetősen instabil volt a mozgása, ezért éjszaka a keresésére indultunk, nehogy az árokban fekve kihűljön, de kiderült, hogy átsétált a határon és osztrák rendőrökkel beszélgetett.)

Ittas sofőr Volkswagenje ütközött Seattal a határátkelő közelében, Bozsoknál
TM/Nyugat.hu

Szombathelyi baleseti helyszínelő érkezett az esethez és sokáig vizsgálta a helyszínt, mert az elmondottak alapján nem állt össze a kép. A látottak alapján ugyanis a Seat tért át a szemközti sávba és ott ütközött az ittas sofőr által vezetett gépkocsival. A járművek lehelyezkedése azonban így sem stimmelt.

Ittas sofőr Volkswagenje ütközött Seattal a határátkelő közelében, Bozsoknál
TM/Nyugat.hu

Később kiderült, hogy a helyszínt több ponton is megváltoztatták. A VW-vel arrébb járt a sofőr és a nagyobb törmelékeket is eltakarította, azokat betette a csomagtartóba. Sokadszorra is felhívjuk a figyelmet arra, hogy sérüléses balesetnél, vagy olyan szituációkban, amikor a felek nem tudnak megegyezni nem szabad megváltoztatni a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig, ezután pedig addig az időpontig, amíg erre engedélyt nem ad a rendőr.

A helyszínelő végül súrlófény segítségével felfedezett egy sodródásnyomot az aszfalton, amit hozzá lehetett kapcsolni a VW-hez. Ez alapján állt össze a kép. Kiderült, hogy a balra ívelő kanyarban valóban a VW tért át a szemközti sávba, a szemből érkező Seat vezetője pedig valószínűleg ijedtében balra rántotta a kormányt. A feleszmélő okozó jobbra kormányozott és már a saját sávjában ütközött az elkerülő manővert végrehajtó Seattal, amit hátra lökött. Ennek megfelelően az apró törmelékek túlnyomó részes a VW sávjának közepén volt.

Ittas sofőr Volkswagenje ütközött Seattal a határátkelő közelében, Bozsoknál
TM/Nyugat.hu

Ez alapján tehát a magyar sofőr is áttért a szemközti sávba, de erre az ijedtségtől már nem emlékezett és nem azért állította az ellenkezőjét, mert hazudni akart. A helyszínre visszaszállított okozó szintén elismerte, hogy ő tért át a menetirány szerinti bal oldalra a kanyarban.

Úgy tudjuk, hogy a férfi sört ivott egy bozsoki fogadóban, a határ mentén és innen csak pár perc lett volna a határátkelő. Ausztriában nincs zéró tolerancia, 0,5 ezrelék véralkoholszint felett büntetnek a rendőrök és jó eséllyel a sofőr ebbe még „belefért” volna.

Az osztrák sofőr nézi elgondolkodva az autókat
TM/Nyugat.hu

A helyszíni szemle ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben az érintett szakaszon. Az osztrák rendőrök sem engedték át az érkezőket Magyarországra. Kerülni Bucsu, vagy Kőszeg felé lehetett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló