Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két ittasan vezető férfi ellen is vádat emeltek Szombathelyen, az egyikük halálos balesetet okozott

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki 2016. augusztusának elején a Vasvár közeli települések között ittasan vezetett. Tűl gyorsan ment, ezért nem tudott bevenni egy kanyart és halálos balesetet okozott.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A vádirat szerint a férfinak nem volt jogosítványa, amikor túl nagy sebességgel hajtott be egy balra ívelő kanyarba. A jármű letért az útpadkára, beütközött az árok falába, majd a levegőben többször megpördült a tengelye körül, és végül az út melletti szántón a bal oldalára dőlve állt meg.

A gépkocsiban négy utas is tartózkodott, akik közül az egyik sérülései következtében a helyszínen meghalt, míg három utastársa súlyos sérüléseket szenvedett. Egyik utas sem használta a biztonsági övét.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Illusztráció
Nyugat.hu

Kísértetien hasonló baleset történt Körmendnél is

Egy másik hasonló ügyben is vádat emelt a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség, egy olyan férfi ellen, aki 2016. Szilveszterekor okozott ittasan balesetet Körmendnél.

A vádirat szerint a vádlott már este az otthonában megkezdte az italozást, aztán egy vendéglátóhelyen, majd egy ismerősénél iszogatott. Nem sokkal éjfél előtt, enyhén ittas állapotban ült kocsiba, amelyben a sértett az anyósülésen utazott.

A vádlott az ittassága miatt egyszer csak letért a főút több mint 7 méter széles egyenes úttestéről a jobb oldali útpadkára, majd a vízelvezető árokba hajtott. A sértett a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés