Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ittasan lámpaoszlopnak ütközött Szombathelyen, utasa meghalt - börtönbüntetést indítványozott az ügyészség

A másik, életben maradt utas felfüggesztett fogházbüntetést kaphat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szombathelyi Járási Ügyészség halált okozó ittas vezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki súlyos fokban ittasan lámpaoszlopnak ütközött 2019 októberében Szombathelyen, és az egyik utasa meghalt a balesetben. A Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja a jármű másik utasát.

Police.hu

A vádirat szerint a vádlott egy szórakozóhelyről indult el a baleset éjjelén, és két utast vitt az autóval, egyikük elől ült a járműben, a másik utas pedig hátul foglalt helyet, és nem csatolta be a biztonsági övet.

A vádlott 56-58 km/h sebességgel haladt a Zanati úton a belváros irányába, amikor egy enyhén jobbra ívelő kanyarban ittassága miatt letért az útpadkára, és nekiütközött a villanyoszlopnak.

Police.hu

A vádlott és elöl ülő utasa súlyos sérülést szenvedett a balesetben. A hátsó utas, aki az első és a hátsó ülések között feküdt a balesetet követően, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy elhunyt röviddel a kórházba szállítását követően.

Az elöl ülő utas kiszállt a járműből a baleset után, és elgyalogolt a helyszínről, anélkül, hogy az autóban maradt, súlyosan sérült járművezetőnek és az életveszélyesen sérült hátsó utasnak segítséget nyújtott volna, továbbá a mentőket sem értesítette.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a jármű vezetőjével szemben végrehajtandó börtönbüntetés, járművezetéstől eltiltás és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabását indítványozta, míg a helyszínt elhagyó utassal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés