Ivott, vezetett, majd ököllel ütötte a rendőrautót Répcelakon - elítélik

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

A Sárvári Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2024 januárjában Répcelak belterületén enyhe-közepes fokban ittasan személygépkocsit vezetett, amikor a rendőrjárőrök intézkedés alá vonták.

A megvádolt férfi az intézkedés miatti dühében ököllel ráütött a rendőrségi szolgálati autóra, aminek következtében a motorház teteje behorpadt, és a gépkocsiban közel 50.000 Ft kár keletkezett.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, így az utcán tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A vádlott a cselekményével megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését is, miszerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek