Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Izrael száz árván maradt szír gyereket fogad be

Az érkezők beilleszkedését az Izraelben élő arabok fogják segíteni.

Izrael befogad száz, 12-14 éves árván maradt gyermeket - jelentette a közszolgálati rádió. Arije Deri belügyminiszter a letelepedési engedélyt már jóváhagyta, a gyerekek eleinte ideiglenes, majd négy év múlva állandó letelepedési joghoz jutnak.

Az érkezőket arab nevelőszülőknél és bentlakásos nevelőotthonokban helyezik el. Beilleszkedésüket arab családok fogják segíteni.

Izrael 1948-as kikiáltása óta hadban áll Szíriával, háromszor vívtak háborút. A két ország között jelenleg sincs békeszerződés, csak tűzszüneti egyezmény. A 2011 óta tartó szíriai polgárháborúban Izrael igyekszik semleges maradni, ám külföldi források szerint Szíria területén többször hajtottak végre légicsapást az Iránból a Hezbollah libanoni síita szervezetnek küldött fegyverszállítmányok ellen.

Az izraeli hatások több, mint kétezer-ötszáz olyan szíriai sebesültnek nyújtottak humanitárius segítséget, akik a Golán-fennsíkon érkeztek a határhoz, de az utóbbi időben egy civil szervezet is gyűjtést indított a határ túloldalán lévők megsegítésére. A kezdeményezésre több mint hétezren adakoztak, és kevesebb, mint egy hónap alatt egymillió-háromszázezer sékelt adtak össze - ez több, mint százmillió forint. Az összeget takarókra, gyógyszerre, ruhára és élelemre költik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra