Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jaj a vaddisznóknak: úgy irtják őket, ahogy akarják

Szabad kezet kaptak a vadászok.

Az Európai Unió mielőbb szeretné felszámolni a hatalmas kárt okozó afrikai sertéspestist (ASP), ezért minden országot egy akcióterv elkészítésére kötelezett. Ennek fontos eleme a vaddisznóállomány gyérítése.

Az akcióterv egyik legfontosabb célja, hogy a vaddisznó-állománysűrűség 2025. február 28-ig négyzetkilométerenként (100 hektár) 0,5 vaddisznóra csökkenjen. Ennek eléréséhez az eddigieknél jelentősebb szerep hárul a vadásztársadalomra, a vadaskertek és vadfarmok üzemeltetőre, illetve a vadászati hatóságokra.

A cél elérése érdekében a vadászatra jogosultaknak megadja azt a lehetőséget, hogy maguk választhatják meg a terület adottságainak és a saját lehetőségeiknek leginkább megfelelő módszereket, eljárásokat. A tavalyi szezonhoz képest másfélszer több vaddisznót lőhetnek ki. - írja a napi.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra