Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb, egy háztömböt körülvevő járda újult meg a Rohonci úton

Az épület bejáratait akadálymentesítették is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pontosan a Haladás-stadionnal szemben áll a Rohonci út 26-36-os háztömb, melynél sajtótájékoztatót tartott szerda délután Nemény András, az Éljen Szombathely-frakció vezetője, polgármester-jelölt és Kopcsándi József, a körzet képviselője és képviselőjelöltje.

Megújult a Rohonci 26-36 járdája
Szilágyi József (telefonos fotó)

A téma pedig a háztömböt körbevevő járda felújítása volt, ami most készült el. Nemény András kiemelte, hogy a járda nagyon rossz volt, gyerekkocsival alig lehetett rajta közlekedni, és a lakók kérésének megfelelően megoldották az akadálymentesítést is, a házban ugyanis többen kerekesszékkel közlekednek.

Megújult a Rohonci 26-36 járdája
Szilágyi József (telefonos fotó)

Kifejtette, hogy a jelenlegi városvezetés a Segítés városa szlogen mögött, a Szent Márton év kapcsán sörfesztivált, légballon- és birkózóversenyt szervezett. Pedig az az igazi segítség, ha meghallgatják a rászorulókat, akik joggal várják el az önkormányzat segítségét.

Nemény kijelentette, a következő városvezetés a lakók igényeit teljesíti, külön figyelemmel a rászorulókra.

Megújult a Rohonci 26-36 járdája
Szilágyi József (telefonos fotó)

Kopcsándi József megjegyezte, a ház 1976 végén készült el, a benne élők többsége az épülettel együtt öregedett. Ma már sokan küzdenek betegséggel, ezért is volt fontos a járda felújítása és az akadálymentesítést. Kiemelte, hogy ehhez az új többség által elfogadott költségvetés teremtett forrást, hamarosan a Bolyai utca 1. és 3. közti parkolót alakítják át közparkká.

Megújult a Rohonci 26-36 járdája
Szilágyi József (telefonos fotó)

Hozzátette, a Rohonci 26-36-os háztömb mögötti parkolóban a csatornafedeleket is kiigazítják hamarosan, a 11-es Huszár úton pedig az egyik buszmegállót újítják fel. Kopcsándi kijelentette, a felújításoknál nem az a döntő, hogy jobb- vagy baloldali városrészben valósul-e meg, hanem a lakosság igénye.

Nemény megjegyezte még, hogy frakciójuknak nem ez az első akadálymentesítést célzó elképzelése, korábban, még kisebbségben kezdeményezték a Csónakázó-tó környékének akadálymentesítését, ami el is készült. Távlati céljuk az egész város akadálymentesítése - mondta

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra