Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A társasház legidősebb, 90 éves lakója adta át a felújított járdát a szombathelyi Derkovits lakótelepen

Két járdát újítottak fel és bemutatták egy készülő parkoló terveit is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három helyszínen tartott sajtótájékoztatón szép sorban Horváth Soma a választókerület képviselője, képviselőjelölt és Nemény András, a közgyűlés Éljen Szombathely-frakciójának vezetője, polgármesterjelölt.

A bevezetőben utaltak arra, hogy amikor megalakult az új többség a közgyűlésben, a költségvetést úgy fogadták el, hogy plusz 500 milliót csoportosították át út- és járdafelújításokra, és külön keretet határoztak meg játszóterek felújítására és új parkolók létesítésére is.

Éljen Szombathely sajtótájékoztató
Ezt a járdát újították fel a Szűrcsapó 26. előtt
Mészáros D. Zsolt

Nemény András emlékeztetett rá, hogy korábban a fideszes képviselők, Hende Csaba országgyűlési képviselő és a Fidesz polgármester-jelöltje, Balázsy Péter is azt mondta, semmi értelme nem volt a pénz átcsoportosításának, mert ezekből a tervekből úgysem lesz semmi.

Egy érintett lakó vágta át a szalagot

Nemény kijelentette, nem volt igazuk, ugyanis éppen most mutatják meg a pluszpénzből elkészült első járdákat, Oladon és a kertvárosi részen is hamarosan fejeződnek be felújítások.

Éljen Szombathely sajtótájékoztató
A 90 éves Baranyai Ferenc (középen) a 70-es évek óta itt él
Mészáros D. Zsolt

A helyszíneket Horváth Soma mutatta be, elsőként a Szűrcsapó utca 26. előtti járdát. A járda eddig valamilyen okból csak a ház végéig ért, és nem csatlakozott a másik hát járdarendszeréhez, ezt most összekötötték, és felújították az egész járdát. Összesen 230 négyzetméternyi járdafelületről van szó, a munka egymillió 660 ezer forintba került.

AS járda átadására és a szalagvágásra a ház legidősebb lakóját, a 90 éves baranyai Ferencet kérték meg, akit elkísért 88 éves felesége is. Baranyai elmondta, a 70-es években az elsők között költözött az akkor új lakótelepre, egész életében itt élt.

Éljen Szombathely sajtótájékoztató
Itt lesz az új parkoló
Mészáros D. Zsolt

Ezt a járdát a 70-es évek óta soha nem újították fel eddig, sok idős lakó van, akik bottal közlekednek, és sok a kismama is, akiknek a rossz járda megnehezítette a dolgát. Az idős férfi hozzátette, nagyon örül az új járdának, elég sokan estek el a repedések miatt eddig.

Új parkoló is lesz

A Szűrcsapó utca 10. előtti járdát is felújították, ezt is megmutatták. Ez a járda is az épülettel egyidős, soha nem volt felújítva, több részén megsüllyedt és mozaikosra töredezett. 180 négyzetmétert újítottak fel, egymillió 117 ezer forintból.

Éljen Szombathely sajtótájékoztató
Felújított járda a Szűrcsapó 10. előtt
Mészáros D. Zsolt

Nemény András és Horváth Soma egy új parkoló helyét is megmutatták. A Szűrcsapó utca 22. mellett, egy jelenlegi kihasználatlan területen új, 35 férőhelyes parkolót alakítanak ki. Három kivezető járda csatlakozik majd hozzá, jelenleg a közbeszerzés zajlik, ha minden a tervek szerint alakul, az idén elkészül a parkoló.

A területen több fa is áll, ezekből hármat vagy négyet ki kell vágni, de Horváth Soma szerint a fák 95 százaléka megmarad, és hat új fát is ültetnek., Ezek mellett 412 darab növényt is ültetnek a leendő parkoló mellett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés