Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Köhögő, náthás osztálytársától félti gyerekét a szülő az egyik vasi gimnázumban

Az osztálytársnak fertőzésre utaló tünetei vannak, mégis jár iskolába.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csendben, de hatékonyan és gyorsan terjed hazánkban a koronavírus, hiszen a csütörtöki adatok alapján az utóbbi egy napban 750 új fertőzöttet Újabb 750 beazonosított fertőzött, 7 elhunyt beteg 2020. September 24. 08:41 azonosítottak, és Vas megyében is héttel gyarapodott a számuk.

Így nem meglepő, hogy aggódnak az emberek, főleg azok, akiknek a gyerekük iskolába jár, illetve azok, akik idős, betegeskedő rokonukkal élnek egy háztartásban. Nemrég egy olyan olvasónk hívta szerkesztőségünket, aki mindkét esetben érintett.

Nyugat.hu

Elmesélte, hogy fia az egyik vasi gimnáziumba jár, és velük lakik a betegeskedő nagymama is. A járvány első szakaszában, amikor érvényesek voltak a korlátozások, ők minden szabályt szigorún betartottak, nyáron sem utaztak sehová, nem voltak nyaralni sem. Kimondottan azért, hogy a nagymamát megóvják a fertőzéstől.

Most viszont, az iskolában a fia osztályában van olyan gyerek, aki a fertőzés több tünetét is mutatja, mégis bejár. Tesztjéről is ellentmondásos információkat kaptak, szülei egyszer azt mondták, hogy hamarosan tesztelik, majd azt, hogy vasárnap megvolt a tesztje, és már megvan a negatív eredmény is.

Olvasónk elküldte azokat a szabályokat, amiket az iskolától kaptak még a tanév kezdet előtt:

 • Szünetben kötelező a maszk viselése és a 1,5 m-es távolság tartás! - tehát kell hozni maszkot!!
 • A diákok a tanáriba illetve a titkárságra csak rendkívül indokolt esetben mehetnek.
 • Idegen csak igazgatói engedéllyel és maszkban léphet be az intézmény épületeibe.
 • Terem váltáskor a saját padját mindenki saját maga fertőtleníti!
 • Mindenkinek nyilatkozni kell, hogy az elmúlt két hétben járt-e külföldön.
 • Mint mondta, ennél több információt nem nagyon kapott az iskolától, több levél után az osztályfőnök annyit válaszolt, hogy az iskola az érvényes szabályok szerint működik, és ezek betartásáról gondoskodnak.

  Hozzátette, péntekre egyébként kötelező futást rendeznek a gyerekeknek, kétezer métert kell futniuk majd, egyszerre. Ami a vírusterjedés melegágya lehet.

  Olvasónk azt mondta, attól tartanak, hogy gyerekük hazaviszi a vírust, és ott megfertőzi a betegeskedő nagymamát. Tanácstalan, nem tud kihez fordulni, ezért hívta fel lapunkat. Mi is csak annyit tudtunk tanácsolni neki, hogy keresse meg a területileg illetékes tisztiorvosi szolgálatot.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés
  Hirdetés
  Tovább az oldalra