Jelentkezhet kulturális diplomatának – toboroz a minisztérium

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kormányzati szolgálati jogviszony keretében pályázatot hirdet beosztott diplomata munkakörben kulturális intézményigazgató és kulturális attasé pozíciókra – közölte a KIM.

A közlemény szerint a kulturális diplomata feladatkört öt nagyvárosban – Kairóban, Tallinnban, Pekingben, Zágrábban és Szöulban – tölthetik be a sikeres pályázók.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A világ 24 országában működő 26 külföldi magyar kulturális intézet megkülönböztetett szerepet játszik a magyar kultúra, oktatás és tudomány kimagasló teljesítményeinek nemzetközi megismertetésében, a tudatos, értékorientált Magyarország-kép építésében – hangsúlyozzák a közleményben.

Mint írják, Kairó és Tallinn magyar kulturális intézetében az intézetigazgató feladata lesz többek között a külképviselet részeként működő külföldi magyar kulturális intézet vezetése, szakmai programjainak tervezése és végrehajtása.

Peking, Zágráb és Szöul magyar kulturális intézetében az attasé legfontosabb feladata lesz a többi között a külképviselet részeként működő külföldi magyar kulturális intézet vezetőjének helyettesítése és munkájának támogatása, valamint a szakmai kapcsolatépítő munkában való közreműködés.

A pályázathoz a szükséges igazolásokat, alátámasztó dokumentumokat 2024. március 17-ig lehet benyújtani a https://palyazat.mfa.gov.hu weboldalon. A sikeres pályázók várhatóan 2024 őszén kezdhetik meg határozott időre szóló tartós külszolgálatukat, amelynek szakmai felügyeletét és irányítását a KIM látja el.

A pályázati kiírások megtekinthető a KÖZSZOLGÁLLÁS Portálon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek