Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Balassa Péter szerint nem kell választani Vona Gábor és Novák Előd között

Hétvégén tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik, ahol Vona megpróbálja kiszorítani az elnökségből a túl radikálisnak tartott Novákot.

A párt kommunikációs fordulatának és arculatváltásának tartották sokan, amikor Vona Gábor pártelnök felszólította Novák Elődöt, hogy ne induljon az alelnöki székért. A hírek szerint mindez azért volt, mert Novák radikalizmusa (EU-zászló égetés, nyilvános zsidózás, stb.) nem illik bele a Jobbik konszolidáltabb, kormányképes erőt mutató imázsába. Novák és a hozzá közelebb állók persze nem adták fel, és indulnak a hétvégi kongresszuson.

Balassa nem árulja el

Felhívtuk Balassa Pétert, a Jobbik szombathelyi elnökét, városi képviselőt, és megkérdeztük, ő kit támogat majd, Vona Gábort vagy Novák Elődöt. Azt mondta, nincs ilyen választás, ő és a szombathelyi szervezet a Jobbik érdekeit nézi. Élve jogukkal jelöltek pártelnököt és hat alelnököt is, de ezek a nevek most még nem publikusak, a kongresszuson amúgy is kiderülnek.

Balassa Péter
Mészáros Zsolt

A másik ismert Vas megyei jobbikos politikus Bana Tibor országgyűlési képviselő, ő nemrég közleményben jelentette be A szentgotthárdi Bana Tibor is indul a Jobbik alelnöki posztjáért 2016. April 29. 08:41 , hogy elindul az egyik alelnöki posztért. Bana 2009-ben már jelöltette magát alelnöknek, akkor nem választották meg. Esélye most sem sok van, ha megnézzük a párt mai közleményét.

Mint írják, a párt szabályzata szerint elnökjelölt az lehet, akit a beérkezett jelölések legalább 20 százaléka támogat, az alelnökjelöltséghez tíz százalék kell. Elnökjelöltként ezt a szintet egyedül Vona Gábor ugrotta meg, így biztos, hogy továbbra is ő lesz a Jobbik elnöke.

Bana Tibor
Garai Antal Atom

Az alelnöki székekért azonban nagy csata várható. Összesen 12 jelölt indulhat, ők azok, akik megszerezték a jelölések legalább tíz-tíz százalékát. Közülük hatan lesznek alelnökök.

Az első hat legtöbb jelölést kapták: Volner János 84,1 százalék, Toroczkai László, 75,1 százalék, Z. Kárpát Dániel, 71,6 százalék, Sneider Tamás, 65,6 százalék, Hegedűs Lorántné, 47,9 százalék, és a hatodik helyre 47 százalékkal befutott Novák Előd. Ha érvényesül a papírforma, Novák - Vona Gábor akaratával ellentétben - alelnök marad.

A legkisebb, 14,9 százalékos támogatással egyébként a szentgotthárdi Bana Tibor végzett a lista 12. helyén, így az ő megválasztása nem valószínű.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra