Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jó hír: alacsony a szennyvízben mért koronavíruskoncentráció Szombathelyen

Így az elkövetkezendő 1-2 hétben nem várható jelentős emelkedés a megbetegedések számában.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt A szombathelyi szennyvízben is keresik a koronavírus nyomait 2020. July 01. 07:24 még július 1-jén, a szombathelyi szennyvízben is keresni kezdik a koronavírus nyomait, ugyanis a vizsgálattal előre tudnak jelezni egy esetleges újabb járványt. Magyarországon a Nemzeti Népegészségügyi Központ indította el a kutatást, mely nemzetközi tapasztalatok alapján sikeresnek bizonyult.

A Vasivíz Zrt. most, két héttel később arról számolt be, hogy az eredmények azt mutatják, Szombathelyen alacsony a vírus szennyvízben mért koncentrációja, így a megbetegedések számában a következő 1-2 hétben nem várható jelentős emelkedés.

Vasivíz Zrt.

További jó hír, hogy más településeken is alacsony a koncentráció. Viszont míg a környező nagyvárosokban, így Zalaegerszegen, Győrben és Veszprémben csökkenő a tendencia, azaz zöld színnel jelzett, addig Szombathelyen ez az érték a sárga. Ami azt jelenti, hogy nem csökkent, hanem azonos szinten maradt az elmúlt héten.

Fontos hangsúlyozni, hogy a fertőzőképes vírusrészecskék nincsenek jelen a szennyvízben, a mintavételezés során a vírusörökítő anyagának jelenlétét vizsgálják, annak érdekében, hogy az eredmények ismeretében célzott, pontosabb hatósági intézkedések történhessenek – áll a közleményben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra