Jobban érdekli a magyarokat az EP-választás, mint öt éve

10 százalékkal többen mennének el nagy eséllyel szavazni.

Megjelent az európai parlamenti választások előtti utolsó Eurobarometer felmérés – közölte az Európai Parlament. A kutatás nyomán egyebek mellet kiderül: A magyar válaszadók 65 százaléka érdeklődik a 2024-es európai választások iránt (szemben az uniós 60 százalékkal), míg 35 százalékuk nem - írja a 24.hu.

Ez 15 százalékkal több Magyarországon, mint ugyanekkor 2019-ben. A magyarok 70 százaléka mondja azt, hogy valószínűleg szavazni fog, ami 3 százalékpontos növekedést jelent 2023 őszéhez képest a magyar válaszadók esetében, és 10 százalékpontos növekedést a 2019. február/márciusi felméréshez képest.

A magyar válaszadók 46 százalékának pozitív, 39 százalékának semleges, míg 14 százalékának negatív a képe az Unióról. 56 szeretné szeretné ha az EP szerepe nőne, 9 százalék, hogy maradjon meg a jelenlegi súlya, és 32 százalék, hogy csökkenjen.

77 százalék szerint az ország javára vált az uniós tagság (6 százalékponttal meghaladja az uniós átlagot), amely érték a 2023 őszi adatokhoz képest 4 százalékpontos növekedést mutat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek