Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindkét sofőr hibázott a Szombathelynél történt balesetben

Egy Lada és egy BMW ütközött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több hasonló baleset történt már a kereszteződésben, Szombathely határában. Ezúttal senki sem sérült meg.

Az Ipari úton érkezett a 87-es főút kereszteződéséhez egy BMW, amelynek vezetője balra akart kanyarodni. A sofőr látta, hogy jobbról éppen nem érkezik jármű, míg balról egy lassan haladó, jobbra indexelő, utánfutós Lada érkezett.

Jobbra indexelő Lada elé hajtott BMW Szombathely határában
TM/Nyugat.hu

A BMW behajtott a kereszteződésbe és ütközött az egyenesen, Körmend irányába haladó, még mindig indexelő Ladával. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Senki sem sérült meg a balesetben
TM/Nyugat.hu

A Ladát vezető idős férfi kérdésünkre elmondta, hogy néhány száz méterrel korábban egy segédmotorost előzött meg a 87-es főúton, majd az előzés végén a sávjába visszatérést jobb irányjelzővel jelezte.

DSC_8974
TM/Nyugat.hu

A kis kormánymozdulat miatt azonban az irányjelző nem állt vissza semleges állapotba, így a Lada jobbra indexelve érte el a kereszteződést. A sofőr ezt elismerte a rendőröknek is és bocsánatot kért, amiért hibázott. (Ha valaki azt gondolná, hogy ez természetes, akkor el kell keserítenünk. Sajnos nem az.)

DSC_8981
TM/Nyugat.hu

A balesetben mindkét sofőr hibázott. A Lada vezetője megtévesztette a BMW sofőrjét, míg az utóbbi nem adott elsőbbséget a védett úton haladó személyautónak. Az irányjelző ugyanis az értelmezés szerint csak kanyarodási szándékot jelez, de nem jelenti azt, hogy a jármű biztosan kanyarodik.

A kereszteződésből nehéz balra kanyarodni a 87-es főút forgalma miatt
TM/Nyugat.hu

A baleset helyszínén torlódás alakult ki. A Ladát a BMW sofőrjének ismerőse segített mozgóképes állapotba hozni, így az idős házaspár tudta folytatni az útját.

A Ladát a BMW vezetőjének ismerőse segített menetképes állapotba hozni a baleset után
TM/Nyugat.hu

A rendőrök a Magyar Közút kiérkezése előtt lesöpörték az úttestről a törmeléket, hogy a forgalom zavartalanul haladhasson a forgalmas útszakaszon.

DSC_8978
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra