Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogellenesen vette el a kormány a rokkantnyugdíjakat, trükköztek a felülvizsgálatoknál

Az Alkotmánybíróság döntése nyomán új perek indulhatnak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogellenesen vette el a kormány 2012-ben a rokkantnyugdíjakat – mondta ki az Alkotmánybíróság. Az Index azt írja , a testület ítélete szerint olyan emberekről állapították meg, hogy javult az állapotuk vannak, akik továbbra is rokkantak voltak, csak az új, kötelező felülvizsgálatkor jobb értékeket adtak nekik. Erre hivatkozva pedig megvonták a rokkantsági ellátásuk nagy részét.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az Alkotmánybíróság most arra kötelezte a bíróságokat, hogy a rokkantsági ellátás csökkentése miatt pereket indítók ügyében ne az új rendszerben kapott százalékos minősítéseket vegyék figyelembe, hanem azt, hogy az emberek egészségi állapota javult-e. A parlamentnek pedig 2019. március 31-ig új törvényt kell alkotnia.

Ahhoz, hogy 2012 után valaki rokkantsági ellátást kapjon az addigi rokkantsági nyugdíj helyett, egy felülvizsgálaton kellett átesnie. Ha úgy állapították meg, hogy javult az állapota, akkor kevesebb pénzt kaphatott. A kormány ezt akkor azzal indokolta, hogy sokan próbáltak csalni, csakhogy a valódi rokkantak is rosszul járhattak. Márpedig az Alkotmánybíróság szerint nem az emberek lettek egészségesebbek, csak átalakultak az értékelés szempontjai.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés