Jordán Tamás nyert - Olvasóink szavaztak

Nincs kétség, olvasóink többsége kiáll Jordán Tamás személye és műsorterve mellett. Sokan látnák Dömötör Tamást is a WSSZ élén. Koltayra kevesen szavaztak.

Mint korábban több ízben is hírt adtunk róla Dömötör, Jordán vagy Koltay? - Ők pályáznak 2012. April 23. 16:30 április végén lejárt a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára kiírt pályázat benyújtási határideje. A pályázók között találjuk a jelenlegi direktort, a színház alapítóját, a Kossuth és Jászai díjas színész-rendezőt, Jordán Tamást. Pályázik még Dömötör Tamás film- és színházi rendező - aki az úttörő szombathelyi színházalapítók között volt - valamint Koltay Gábor filmrendező.

Olvasóink Jordánt szeretnék igazgatónak

Pár hete mi is feltettük a kérdést:

Ön kire bízná a WSSZ-t?

Ezennel eredményt hirdetünk!
Házi szavazásunkból kétséget kizáróan kiderül: a többség kiáll a jelenlegi, a színházalapító direktor, Jordán Tamás személye és műsorterve mellett. Egyedül több voksot kapott mint a két másik jelölt együttesen.
Sokan szívesen látnák Dömötör Tamást (a másik színházalapító rendezőt) is a WSSZ élén, rá több mint nyolcszázan szavaztak.
Koltay harmadikként ért célba, nevére mindössze 124-en klikkeltek.

Amikor az élet közbeszól - hamvába holt kiszivárogtatásunk

Múlt hét pénteken arra kértük játékos kedvű színházbarát olvasóinkat, hogy tippeljék meg: Évadtervek - a színházi pályázatokban 2012. May 03. 18:51 melyik általunk "kiszivárogtatott" színházi évadtervet ki állíthatta össze? A megfejtése azonban nem kellett sokat várni, pár órával később ugyanis a WSSZ honlapján közzé is tették a jövő szezon műsortervét. Eztán már könnyen kitalálható volt, a három eshetőség közül melyik Jordán Tamás műsorterve.

Eztán érdemben Dömötör és Koltay műsortervére tippelhettünk, azonban a hétvégén a szinhaz.hu lehozta Dömötör Tamás pályázati anyagát is. (De sebaj, célunk a játékon túl az volt, hogy a nézők is megismerkedhessenek az alternatívákkal, azzal, ki milyen műsortervvel szeretne bennünket szórakoztatni.) A szavazás részletei itt átböngészhetők... Évadtervek - a színházi pályázatokban 2012. May 03. 18:51

Dömötör Tamás, Jordán Tamás, Koltay Gábor
-

Nem véletlen hát, hogy olvasóink zöme eltalálta a jó megfejtést. Az "A" műsorterv tehát Koltay Gáboré, a "B" Dömötör Tamásé, és a "C" értelemszerűen Jordán Tamásé.

A bérlet-verziók közül Jordán Tamás műsorterve nyerte el leginkább olvasóink tetszését, a második helyen, kevesebb mint ötven szavazattal maradt le Dömötör Tamás elképzelése. Koltay itt sem rúgott labdába.

Összességében tehát elmondható, ha a nyugat.hu olvasóinak véleménye számítana, akkor Jordán Tamás személye és műsorterve lenne a befutó, olvasóink szeptember vége után is (amikor lejár az ötéves mandátuma) rá bíznák a WSSZ irányítását.

A végső szót a májusi közgyűlés mondja ki

A pályázatokat egy kilenc fős - erre a célra alakult - szakmai bizottság véleményezi, majd az új igazgató személyéről a kulturális és a gazdasági bizottság javaslata alapján a szombathelyi közgyűlés dönt. Már a májusi közgyűlésen ülésen eldőlhet: Jordán , Dömötör vagy Koltay vezeti ősztől a szombathelyi színházat.

Addig is, íme a nyilvánosságra hozott pályázatok:

Dömötör Tamás pályázata

Jordán Tamás pályázata

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Dömötör, Jordán vagy Koltay? - Ők pályáznak

Lejárt a szombathelyi színház igazgatói posztjára kiírt pályázat benyújtási határideje. Hárman pályáznak. Ön kire bízná a WSSZ-t? Szavazzon!

Évadtervek - a színházi pályázatokban

Ezennel kiszivárogtatjuk - sőt csorgatjuk - a szombathelyi színház igazgatói pályázatainak évadterveit. Tippeljenek: melyik műsortervet ki állíthatta össze?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra