Jövő héten döntenek Vásárhelyi János feltételes szabadlábra helyezéséről

A bicskei gyermekotthon volt igazgatója két évvel a teljes ítélet leülése előtt szabadulhat, ha úgy döntenek.

Jövő héten ül össze az illetékes törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja, hogy meghallgassa Vásárhelyi Jánost a feltételes szabadlábra bocsátása ügyében - értesült a Válasz Online. A döntés tétje, hogy az elítéltet több mint két évvel a teljes ítélet leülése előtt feltételesen szabadlábra helyezik-e, vagy továbbra is fegyházban kell maradnia.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Vásárhelyi a bicskei gyermekotthon igazgatójaként 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott. A volt igazgatót 2019-ben jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték azzal a feltétellel, hogy a büntetés kétharmad részének letöltése után feltételesen szabadulhat. A Székesfehérvári Törvényszék kilenc és fél évet állapított meg Vásárhelyinek, aminek értelmében hat év és két hónap után helyezhető feltételesen szabadlábra. Ahogy a Válasz Online is írja, az ilyen döntéseket az elítélt jó magatartására alapozhatják.

Lap összefoglalja: Vásárhelyi ügye belpolitikai vihart okozott, miután kiderült, hogy a köztársasági elnök kegyelemben részesítette K. Endrét, a volt igazgató bűntársát. Vásárhelyi K. Endrénél elérte, hogy az egyik áldozatot bírja rá vallomása visszavonására. A társadalmi felháborodás hatására lemondott Novák Katalin köztársasági elnök és református zsinati elnöki posztjáról Balog Zoltán püspök is, aki tanácsadóként támogatta a kegyelmi kérvényt. Távozott a közéletből az elnök döntését ellenjegyző Varga Judit volt igazságügyi miniszter is, akit a Fidesz európai parlamenti listavezetőjének jelöltek volna.

Lapunk arról is írt, Áder János korábbi köztársasági elnök húga is tudhatott az igazgató elleni vádakról, amikor kitüntették.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet