Kábítószer terjesztés és kertvárosi kutyatámadások - Keresik a megoldást Sárváron

Közben csökkent a vasi városban a bűncselekmények száma.

"A városban ismert három kábítószerterjesztő helyszínnel, illetve a lakók biztonságát veszélyeztető kertvárosi kutyatámadásokkal kapcsolatban a rendőrségi és a hatósági intézkedések folyamatban vannak, bízom abban, hogy hamarosan megoldások is születnek" - mondta Kondora István, Sárvár polgármestere az önkormányzati választások előtti utolsó képviselő-testületi ülésen.

Ez a néhány mondta a Sárvári Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolójához kapcsolódott. Az ülésről a város hivatalos Facebook-oldala számolt be.

A beszámoló szerint Sárvár közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról dr. Gulyás Ferenc rendőr ezredes, a Sárvári Rendőrkapitányság vezetője számolt be a májusi képviselő- testületi ülésen. Megjelent dr. Pilisi Gábor rendőr ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is.

Elhangzott, a tavalyi évben a regisztrált bűncselekmények száma nagy mértékben csökkent. A 2022-es 426 deliktumhoz képest 2023-ban 282 bűncselekmény vizsgálatát fejezték be, több mint 30 %-os volt a csökkenés. Az elkövetett bűncselekmények jelentős része vagyon elleni bűncselekmény, főként lopás. De lakásbetörés egy volt tavaly, és gépjármű önkényes elvételére is egy alkalommal került sor, a garázdaság is jelentősen csökkent, 17 eset volt.

A „hagyományos” kábítószer nincs jelen a városban, a fő problémát designerdrogok okozzák. A Sárvári Rendőrkapitányság nyomozáseredményességi mutatója tovább javult 82,8 %-ra.

Sárvár területén 28 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt tavaly és 78 anyagi kárral járó közlekedési baleset. A baleseti okok között évek óta kiemelt helyet foglal el a sebesség nem megfelelő megválasztása, az elsőbbségi, kanyarodási és irányváltási szabályok megszegése.

Napirenden volt a 2023. évi költségvetési maradványok felhasználása, a sárvári önkormányzat pénzügyi helyzete.

Kondora István elmondta, 2023-ban minden olyan feladatot megvalósítottak, amely a terveik között szerepelt. Keletkezett tartalékuk is, 300 millió forint, amit az idei beruházásaikhoz fel tudnak használni. 2024-ben csak a biztos bevételekkel számolnak. Ha nő a bevételük, akkor fogalmazhatunk meg újabb célokat.

Az ülésen hagyta jóvá a képviselő-testület az önkormányzati cégek 2023. évi mérlegbeszámolóit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek