Kádár János simán veri Orbán Viktort

Pedig mindent megpróbáltak már! Viktor és narancsai…

A létező összes szarságot az elődök nyakába varrták, ha kellett naponta felsorolták a Kádár rezsim minden bűnét, és tessék, itt a kutatás, ami egyértelműsíti: Kádár idejében minden sokkal jobb volt, mint ma! - írja a Revolúció blog.

Megkérdezték a magyarokat, és lássatok csudát: 32% gondolja azt, hogy most jobb az élet, mint 50 éve, és 39% azt, hogy rosszabb a helyzet, mint a kommunista egypártrendszer időszakában!

A Pew Research Center kutatása szerint Vietnamban változott legtöbbet a helyzet: 88% azt mondja, hogy ma jobb az élet, mint fél évszázaddal ezelőtt. Ez azonban annyira nem meglepő, hiszen akkoriban zajlott a vietnami háború. A második helyen India végzett (69%), a harmadik pedig Dél-Korea (68%) lett. Mindegyik ország elképesztő átalakuláson ment keresztül azóta. Ugyanakkor Japán, Németország és Törökország lakossága (egyaránt 65% érzi kedvezőbbnek az életet) is sokkal jobbnak látja a jelenlegi körülményeket, mint az akkorit.

A lista másik végén jelenleg hatalmas gazdasági válsággal küzdő Venezuela van, ahol mindössze 10% gondolja azt, hogy most jobb az élet, és 72%, hogy rosszabb. Mexikó és Jordánia szerepel még hátul.

Magyarország a 28. helyen áll a felmérésben, ahol 32% gondolja azt, hogy most jobb az élet, mint 50 éve, és 39% azt, hogy rosszabb a helyzet, mint a kommunista egypártrendszer időszakában, Kádár János vezetése mellett.

A kutatások persze sokféleképpen kritizálhatóak, lehet valamennyit elfogultsággal vádolni!

Egy biztos: a megkérdezettek 39%-a úgy gondolja, hogy mindaz, ami most van, rosszabb, sokkal rosszabb, mint ami akkor volt. Ha belegondolunk, ők nyilván azok, akiknek akkoriban jó volt. Volt munkahelyük, a fizetésükből futotta a bevásárlásokra, megtakarításokat gyűjtögettek, autót vásárolhattak, s évente pihenhettek – nem kevesen a nyaralásukat éppen a Balaton mellett tölthették.

De vajon kik lehetnek ők, a 32%?

Talán nem vívjuk ki mindenki haragját, ha úgy gondoljuk, ők a vélekedők, a hallomásból ismerők, de leginkább mindazok, akik a fidesz kampányait elhitték, elfogadták – azért, mert, csak… Mesékből ismerik a múltat…

Milyen kár, hogy nem lehet fordított a helyzet!

De szép is volna, ha, Orbán rendszerében nem lenne mindennapos kérdés, így télvíz idején, hogy a fizetésünkből együnk, igyunk, ruházkodjunk, gyógyszereket vásároljunk, vagy befűtsünk! Mert ma ez az öt vágy az itt élők többségének nem igazán működhet! Csak ma éppen nem illik beszélni a fagyhalottak várható számáról, a naponta éhezőknek tilos ételosztásokat szervezni, s a rezsim szerint mindenki dolgozhat, aki akar!

Nos, ennyi nettó hazugság után az is csoda, ha csak 39% gondolja úgy, hogy Kádár alatt jobb volt!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet