Elkezdődött az új fiókkönyvtár építése a kámoni arborétumban

Szombathely két városrésze, Kámon és Herény lakóit fogja kiszolgálni.

Körbekerítették a kámoni arborétum látogatóközpontja melletti területet és elkezdődött a fiókkönyvtár építése - írja a hírlevélplusz.hu .

Elkezdődött a kámoni fiókkönyvtár építése
Elkezdődött a kámoni fiókkönyvtár építése
Forrás: hírlevelplusz.hu

Tavaly decemberben írtunk róla A kámoni arborétumba költöztetik a városrész fiókkönyvtárát 2018. December 08. 07:35 , hogy a közgyűlés az arborétum melletti, önkormányzati területen akar egy új fiókkönyvtárat építeni. A Berzsenyi könyvtár kámon-herényi fiókkönyvtára a volt kámoni kultúrházban (Szófia u. 31.) működik, ám ezt az épületet el akarják adni, ráadásul nem is igazán alkalmas már erre a célra.

Elkezdődött a kámoni fiókkönyvtár építése
Elkezdődött a kámoni fiókkönyvtár építése
Forrás: hírlevelplusz.hu

A közgyűlés decemberben el is fogadta a tervet, így indulhatott el most a munka, amit várhatóan fél év alatt be is fejeznek. Az új épületben egy nagy olvasóterem, egy munkaállomás, egy raktár és a szociális helyiségek lesznek. Az épületet elkerítik az arborétumtól, mert eltérnek a nyitva tartási idők, az utcáról lesz a bejárata.

Az új kámoni fiókkönyvtár látványterve
Galériánkban az új fiókkönyvtár látványtervei
Forrás: szombathely.hu

A régi épületet eladják, a minimális vételárat 30 millió 600 ezer forintban határozták meg. Az új fiókkönyvtár költségei 35 milliónál nem lehetnek magasabbak, így a régi épület ára nagyrészt fedezi az új épület költségeit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet