Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ki mit intéz el a Derkón? - Enyhe kampányszag a gazdasági bizottság ülésén

László Győző, a baloldal önkormányzati képviselőjelöltje szeretett volna felszólalni, de persze nem tudott. Melega Miklósnak kétségkívül könnyebb dolga van.

Azt gondolná az ember, hogy lehetetlen időpontra van öszehívva a gazdasági- és városstratégia bizottság ülése, de hétfőn délután egy órakor mégis majdnem mindenki tud időt szakítani arra, hogy itt legyen.

Ami annyiban is nem baj, hiszen mióta a központi kormány szinte fontos kérdést magához delegált, ez a felduzzasztott, 19 fős bizottság – melynek számos külsős tagja is van - gyakorlatilag miniközgyűlésként funkcionál. Amit javaslatot itt elfogadnak, az szinte biztosan nyerő lesz a közgyűlésben, ami bebukik, annak annyi.

Józing Antal

Elvileg a bizottság szakmai alapokon működik, ami részben igaz is, de azért tudjuk jól, hogy ma már egy óvodavezető kinevezése is politika.

Mikor megkapjuk a külön meghívót az Éljen Szombathely Egyesülettől!, sejtjük, hogy nem egyszerű gazdasági kérdésről kell majd tudósítani.

Az október 14-i időközi választás egyesületi önkormányzati képviselőjelöltje – aki a komplett ellenzék támogatását betudja – szeretett volna felszólalni a körzetét érintő témákról, de ahogy várható volt, Lendvai Ferenc bizottsági elnök csuklóból elutasítja a kérést, mondván, a vezetése alatt a bizottság napirendjei között soha nem szerepelt politikai jellegű javaslat, most sem lesz. De a bizottság várja az írásbeli verziót, ha arra érdemes, majd megtárgyalja.

Nemény András, a baloldal frakcióvezetője erre azt mondja, hogy ez az érv annyiban sántít, hogy a másik jelölt (nyilván Melega Miklósra gondol) nemcsak felszólalhat, de egy egész megtárgyalandó napirendi pontot kapott a bizottság ülésén.

Nemény ezenkívül még szeretné megtárgyaltatni a lezárt oladi kishíd ügyét, az új fizetőparkololók rendszerét és a Haladás-pálya parkolójának megnyitását a nagyközönség számára.

Józing Antal

A jobboldal az oladi kishíd ügyét hozzácsapja egy már meglévő ponthoz, a másik kettőt leszavazza, annak ellenére, hogy állítólag már lakossági aláírásgyűjtés is folyik a parkolóügyben. A Haladás-parkolók megnyitása is számos kérdést felvet, amelyek közül csak az egyik, hogy Horváth Soma MSZP-s képviselő korábban már kétszer javasolta ugyanezt, sikertelenül.

A bizottságot és annak 32 darab napirendi pontját magára hagytuk – aggodalomra semmi ok, a közgyűlésre csütörtökön még részletesen visszatérünk -, hogy meghallhassuk a folyosón, mit is akart mondani a jelölt a nagyteremben.

László Győző a folyosón tájékoztatott
Józing Antal

Megtudtuk, hogy leginkább a Derkovits parkolókról lenne mondandója. Ezek közül az egyik a jobboldal jelöltje által a napokban bejelentett új Bem utcai parkoló, amely, mondja az ellenzék jelöltje, örvendetes, hogy épül, csak az nem világos, hogy eddig miért nem történt meg, ugyanis Czeglédy Csaba (MSZP, az ő helyére van kiírva a választás) már korábban megterveztette ezt is.

Szerette volna elmondani azt is a nagyteremben, hogy egy Váci utcai 89 férőhelyes parkolóra is megvannak az engedélyes tervek, és a költségvetésben erre meg is van a pénz.

A városvezetésnek a Derkovitson élők problémái csak akkor fontosak, amikor szavazatot lehet vele szerezni

– mondja a folyosón László Győző, aki egyben örül annak, hogy a választás miatt nagyobb figyelmet kap a városrész.

Arra a felvetésünkre, hogy talán a baloldalnak hivatalosan is be kellene terjesztenie a Váci utca parkoló ötletét a közgyűlésen, Nemény Andrástól az a választ kaptuk, hogy majd megteszik.

Időközben – tesszük hozzá - a másik oldal sem pihen.

Melega Miklós legutóbbi Facebook-bejegyzésében például arról tájékoztat, hogy javaslatára

újra fényárban úszik a Bem József és Váci Mihály utcák sarkán lévő zebra

. Biztos, jobb helyen javasolta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra