Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Karácsony Gergely bejelentette: elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

A főpolgármester a szülőfalujából jelentkezett és elmondta, miért döntött úgy, hogy elindul ő is a posztért.

Karácsony Gergely szombaton reggel élő videó-bejelentkezésben jelentette be, hogy elfogadja a Párbeszéd felkérését, és hivatalosan miniszterelnök-jelölt lesz. - írja az szmo.hu .

A jelenlegi főpolgármester szülőfalujában közölte döntését. Elmondta, hogy mindaz, amit eddig elért, az ennek a településnek, az itteni gyerekkorának, a szüleinek és családjának köszönhető. Karácsony Gergely egy Szabolcs-Szatmár megyei kis faluban született, és mint elmondta, innen indult minden.

"Egy életünk van és egy hazánk. Én az életem elmúlt tíz évét igyekeztem a hazám szolgálatába állítani" – mondta. Az elmúlt időben pedig azon gondolkodott, hogyan tudna még többet tenni. Sokat töprengett, de most tele hittel és reménnyel, elfogadva az őt támogató pártok támogatását, és meghallgatva sok ismerős és ismeretlen ember biztatását, és érezve a családja féltő támogatását, most a szülőhelyén jelenti be, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson.

Megítélése szerint hazánk most nagy bajban van, és az egyik legnagyobb baj, hogy Magyarországot egyre kevésbé érezzük közös hazánknak. Inkább azt érezzük, hogy nagyon megosztottá vált az ország. Ezért szeretné Magyarországot újra egyesíteni.

Karácsony úgy véli, hogy a folytatáshoz mindent vinnie kell magával, ami az elmúlt 46 évben történt vele. Ezért vinnie kell Nyirtasst, gyerekkora színhelyét. A dolgos, örökké küzdő magyarokat, Magyarország hátországát. AZ ő szülei is itt dolgoztak kertészmérnökként. Innen viszi a föld szeretetét, a természet közelségét, a "zöldpolitikát" .

Itt érte élete egyik legnagyobb tragédiája is, mert itt halt meg fiatalon az édesapja. Édesanyja egyedül nevelte fel négy gyermekét, a küzdelme nem volt hiábavaló, mindannyian diplomások, a maguk területén eredményesek lettek. "Innen viszem magammal, hogy minden véges, csak az anyai szeretet végtelen" – mondta.

A sors néha nagyon igazságtalan - véli, de hisz abban, hogy a nehézsorsúak számíthatnak a társadalomra. "Nem azért jöttem ide, hogy stadiont ígérjek Nyírtassnak" , és nem lesz a helyi polgármester az ország egyik leggazdagabbja, és arról is beszélt, hogy nem helikopterrel érkezett.

Azért ment szülőhelyére, mert az örökkön küzdő magyarokért szeretne dolgozni. Nem az egy százaléknyi kiváltságosokért, hanem a 99 százalékért, akik különböző módon élnek, különböző pártokkal szimpatizálnak, de örökké küszködnek. És ebben benne van többek között Nyírtass is.

Ma ezeket az utakat járja végig. - idézi a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra