Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Székely János szombathelyi megyéspüspök karácsonyi videóüzenete olvasóinknak

Legalább karácsony napjaiban jó lenne arra emlékeznünk, hogy mire is születtünk – mondja az egyházi vezető.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karácsony nem az ajándékok, nem a fenyőfa, még csak nem is az emberi szeretet ünnepe – mondja a videoköszöntőjében a szombathelyi megyéspüspök.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Székely János szerint az emberi szeretet gyenge és esendő, így nem ezt ünnepeljük, hanem a teremtő Isten végtelen jóságát, aki kétezer éve elhozta nekünk a fényét és békéjét.

Jézus kincset hozott, amit az emberiség azóta őriz és ünnepel – mondja a püspök.

Hozzáteszi: azok tudják befogadni karácsony fényét, akik a szívüket és az életüket kinyitják. Ehhez nem kell arany és ezüst, csak egy egyszerű, nyitott

Székely János egy budapesti házaspárról is mesél, akik majdnem elváltak, de egy közös beszélgetés nyomán „újra megszületett Krisztus, újra karácsony volt”.

Az egyházi vezető azt szeretné, ha társadalmunkban sok nagylelkű, önzetlen ember lenne, és legalább karácsony napjaiban jó lenne arra emlékeznünk, hogy mire is születtünk: hogy szeressünk, alkossunk, adjunk.

„Azt kívánom minden egyes nézőnek, hogy szívét nyissa ki karácsony napjaiban, engedje be Isten békéjét, és tudja azt nagylelkűen továbbadni másoknak” – fejezi be köszöntőjét a püspök.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Video

Hirdetés