Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karanténba került a János kórház több orvosa és ápolója

Védőfelszerelés nélkül dolgoztak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökön derült ki, hogy a János kórházban több orvos és ápoló védőfelszerelés nélkül látott el napokon keresztül egy beteget, akiről kiderült, koronavírussal fertőzött. Az osztály dolgozóit ennek ellenére nem tesztelték a vírusra, és házi karanténba sem vonulhattak. Most azonban két orvost és öt ápolót kórházi karanténba helyeztek, és őket tesztelik is, további négy ápoló pedig házi karanténban van – írja a 444 .

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A szóban forgó beteg a Dél-Pesti Centrumkórházból került át a Jánosba még szombaton azzal, hogy szerintük nem koronavírusos, de tesztelve ekkor még nem volt, így a Jánosban napokig védőfelszerelés nélkül kezelték. Az osztályt csütörtök délután hivatali zár alá vették. A kórház azzal nyugtatja a hozzátartozókat, hogy a beteget egyágyas szobában ápolták, így nem kerülhetett kapcsolatba a többi beteggel.

A 444 úgy tudja, az osztályt jelenleg ellátó hat fős egészségügyi stáb az épületbe van zárva. Addig kell maradniuk, amíg nem távozik az épületből az utolsó beteg is, aki a koronavírusos beteggel egy időben az osztályon volt. Addig a hat egészségügyi dolgozónak elvileg személyi utánpótlás nélkül kell ellátnia a teljes osztályt. Az épületben lévő dolgozók sebészi maszkokat kaptak, ebben, és egyszer használatos gumikesztyűben közelítenek a még bent lévő betegetekhez. A koronavírus terjedésének megelőzése szempontjából biztos védelemnek számító FFP-maszk nem áll a rendelkezésükre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés