Alacsonyan szálló katonai teherszállító Sitke felett (fotó)

Észak felé tartó, szokatlanul alacsonyan repülő katonai teherszállítóra figyelt fel egy olvasónk Sitke felett és le is fényképezte a gépet.

Szokatlanul alacsonyan repült és ereszkedett. Észak felé tartott, tehát nem a pápai légibázis irányába

- így jellemezte a ma délután látottakat Helmut Stern, aki útitársával éppen autóban ült, amikor meglátták a tekintélyes méretű repülőgépet. A férfi azonnal előkapta a fényképezőgépét és lefényképezte a Sitke felett átrepülő katonai teherszállítót, majd a képet elküldte a nyugat.hu-nak.

A Sitke felett alacsonyan átrepülő katonai teherszállító
Helmut Stern / stern-press

A látottak alapján egyértelműen azonosítani tudtuk a repülőt, a pápai NATO-légibázis C-17-es teherszállítójáról készült a kép. Ezt a katonai gépet a nyáron a bázison is körbefényképeztük. Arra viszont továbbra is kíváncsiak vagyunk, miért repült olyan alacsonyan a vasi település felett a repülőgép, ezért kérdéseinket eljuttattuk az illetékeseknek.

C-17 a pápai NATO-légibázison
A C-17 a pápai bázison - klikk ide a galériához!
Tánczos Mihály

Közben sokakat izgat egy másik kérdés is. A Magyar Nemzet csütörtöki száma szerint az izraeli légierő két gépe szerdán kétszer megközelítette a Ferihegyi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távoztak. Bajnai Gordon kormányfő azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben. A Fidesz a közvélemény azonnali, világos és egyértelmű tájékoztatását követeli a kormánytól. Az izraeli nagykövet azt mondta, hogy nem kémrepülők jártak szerdán Ferihegyen, a két izraeli gép egy szokásos rutinfeladatot látott el, korábban is történt már ilyen - írta az MTI híre alapján az index.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló