Alacsonyan szálló katonai teherszállító Sitke felett (fotó)

Észak felé tartó, szokatlanul alacsonyan repülő katonai teherszállítóra figyelt fel egy olvasónk Sitke felett és le is fényképezte a gépet.

Szokatlanul alacsonyan repült és ereszkedett. Észak felé tartott, tehát nem a pápai légibázis irányába

- így jellemezte a ma délután látottakat Helmut Stern, aki útitársával éppen autóban ült, amikor meglátták a tekintélyes méretű repülőgépet. A férfi azonnal előkapta a fényképezőgépét és lefényképezte a Sitke felett átrepülő katonai teherszállítót, majd a képet elküldte a nyugat.hu-nak.

A Sitke felett alacsonyan átrepülő katonai teherszállító
Helmut Stern / stern-press

A látottak alapján egyértelműen azonosítani tudtuk a repülőt, a pápai NATO-légibázis C-17-es teherszállítójáról készült a kép. Ezt a katonai gépet a nyáron a bázison is körbefényképeztük. Arra viszont továbbra is kíváncsiak vagyunk, miért repült olyan alacsonyan a vasi település felett a repülőgép, ezért kérdéseinket eljuttattuk az illetékeseknek.

C-17 a pápai NATO-légibázison
A C-17 a pápai bázison - klikk ide a galériához!
Tánczos Mihály

Közben sokakat izgat egy másik kérdés is. A Magyar Nemzet csütörtöki száma szerint az izraeli légierő két gépe szerdán kétszer megközelítette a Ferihegyi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távoztak. Bajnai Gordon kormányfő azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben. A Fidesz a közvélemény azonnali, világos és egyértelmű tájékoztatását követeli a kormánytól. Az izraeli nagykövet azt mondta, hogy nem kémrepülők jártak szerdán Ferihegyen, a két izraeli gép egy szokásos rutinfeladatot látott el, korábban is történt már ilyen - írta az MTI híre alapján az index.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló