Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kátyúzásra 67 millió forint lesz Szombathelyen, de az útfelújítás gyakorlatilag leállt

A fagyok – és az utóbbi évek semmittevései - alaposan helybenhagyták a megyeszékhely utcáinak burkolatát.

Az elmúlt napokban több írás is megjelent az országos médiában arról, hogy az utóbbi hetek hideg, csapadékos időjárása, a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása miatt a közutakon sok burkolathiba alakult ki, és mihelyst megjön a jó idő, a Magyar Közút mérnökségei nekiállnak a javításoknak.

Ez a hír ihlette meg fotósunkat, hogy kátyúügyben járjon egy kört Szombathelyen.

Elég volt egy kis séta, hogy kiderüljön: a város utcáinak burkolatát is erősen kikezdte az idei tél legutóbbi – és remélhetően utolsó – támadása.

Szelestei
Szelestei út. A képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

A látvány lehangoló, és – talán az olvasók is egyetértenek ezzel - méltatlan egy nyugat-dunántúli megyeszékhelyhez.

Magyar László u
A Magyar László út burkolata teljes felújítást igényelne. A képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Az utcák persze nemcsak azért vannak ilyen állapotban, mert hideg volt az elmúlt egy-két héten, hanem mert az utóbbi egy évtizedben elmaradt a szisztematikus és érdemleges felújítás.

Bartok - Jókai kereszteződés
Bartók Béla és a Jókai keresztezősése. A képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Lapunk kérdésére Károlyi Ákos jegyző közölte: a városnak éves szerződése van a Szovával a kátyúzási munkálatokra. Az idei költségvetésben 67 millió forint van erre a célra beállítva.

A kátyúkkal tehát minden bizonnyal történik valami, de az útfelújítás már közel sem ilyen reményteljes.

Március 15. tér
A járda és az út romos csendélete a Március 15. téren. A képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Ezzel kapcsolatban ezt közölte Károlyi Ákos:

„Nincs folyamatban Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában megvalósuló, útfelújításra irányuló közbeszerzési eljárás”

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra