Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Keddtől időszakosan megnyitják a pinkamindszenti határátkelőt

Múlt héten már újból megnyílt a kétvölgyi és az alsószölnöki magyar-szlovén határátkelő.

Keddtől két idősávban, reggel és délután két-két órában megnyitják az ingázók előtt a magyar-osztrák határon lévő Pinkamindszent-Strém átkelőt - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly elmondta, hogy a munkába és az iskolába járók érdekében keddtől mindennap 6 és 8 óra, valamint 15 és 17 óra között nyitva lesza pinkamindszenti átkelő. Hozzátette, hogy Pinkamindszenten a környék polgármestereivel egyeztettek arról, hogy milyen tapasztalatokat szűrtek le a korlátozás elmúlt egyhetes időszaka alatt.

Az érintettek azt kérték, az átjárás ne jelentsen súlyos többletterheket, az észszerűnél hosszabb időt a dolgozóknak vagy az iskolásoknak, ezért döntöttek a Strém felé vezető átkelő két idősávban történő megnyitásáról.

V. Németh Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy múlt héten már újból megnyílt a kétvölgyi és az alsószölnöki magyar-szlovén határátkelő, továbbá a magyarszombatfai átkelőn biztosítják a gyerekek számára az iskolába járást, a magyar-osztrák határon pedig szintén megnyitották a szentpéterfai határátkelőt is.

(Címlapképünk csak illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra