Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A kemenesmihályfai halálos baleset utáni műszaki mentés

Videónkban a műszaki mentés látható. A vasúti szerelvényt Celldömölkre vontatták vissza. A balesetről korábban részletesen beszámoltunk.

A balesetről korábban részletesen Háromgyerekes apa a kemenesmihályfai baleset áldozata - Mazda hajtott a Bakony IC elé October 07. 16:34 beszámoltunk.

A Mazda egy fénysorompóval biztosított vasúti átkelőbe hajtott be. Az elsődleges információk alapján a jelzőlámpa pirosan villogott.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

A személyautó oldalába a menetirány szerinti jobb oldalról belehajtott az adott szakaszon nagy sebességgel közlekedő Bakony InterCity. Az autó vezetője azonnal meghalt. A vonaton senki sem sérült meg.

A sérült szerelvényért érkező mozdony a baleset helyszínén
TM/Nyugat.hu

Több olvasónk is jelezte, hogy a híradókban mutatták a Mazda műszerfalát, amin 90 km/óra körüli sebességnél áll a mutató. Ismét jelezzük, hogy ez nem mérvadó, a műszer mutatója nem feltétlenül az ütközéskori értéken áll meg, hanem ki is lendülhet. (Lásd ebben az esetben a fordulatszámmérőt, ami végállásig csapódott.)

A műszer mutatója nem feltétlenül az ütközéskori értéket mutatja - lásd: fordulatszámmérő
TM/Nyugat.hu

Információnk szerint a Mazda mozgásban volt az ütközés előtti pillanatban, nem pedig állt a sínen, ahogyan azt állította valaki az ország másik feléből.

A sofőr jól ismerte a helyszínt, gyakran járt erre
TM/Nyugat.hu

(Azt a cikkünk alatt, Facebook-on megjelent sejtetést, miszerint a műszer mutatóját hasonló eseteknél több alkalommal is újságírók tolták feljebb, csak hogy többet mutasson, az országban dolgozó kollégáink nevében is visszautasítjuk. A sajtó a helyszíni szemle végén mehet a roncsok közelébe, miután a  helyszínelő, az igazságügyi szakértő, a vasúti balesetvizsgáló stb. rögzítette (pl. lefotózta) a nyomokat. Így bármilyen utólagos manipuláció nagyon gyorsan kiderülne.)

Műszaki mentés halálos baleset után Kemenesmihályfánál
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra