Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kerékpáros diákot sodort el egy autós Szombathelyen

A forgalmas Bartók Béla körúton akart áthajtani és későn vette észre a tizenévest a kerékpárúton.

Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt pénteken reggel Szombathelyen, a Bartók Béla körút és a Szabó Miklós utca kereszteződésében.

TM/Nyugat.hu

A Dacia személyautó a belváros irányába tartott a Szabó Miklós utcában. A Bartók Béla körút kereszteződésénél a sofőr elsőbbséget adott a körúton elhaladó járműveknek, azonban nem vette észre az osztott gyalog- és kerékpárúton biciklivel érkező fiút.

TM/Nyugat.hu

A Dacia vezetője fékezett, de az autó eleje elérte a kerékpárt és a diák ettől elesett. A fiú karcolásokkal megúszta az esetet, ennek ellenére az autó vezetője kihívta a mentőket, hogy vizsgálják meg a biciklist. A mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították a fiút, aki információnk szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

TM/Nyugat.hu

Az autó vezetője elismerte a felelősségét a balesetért és nagyon sajnálta a történteket.

TM/Nyugat.hu

Tapasztalatunk alapján a reggeli órákban a parkoló autóktól és az erősen árnyékos kerékpárúton nehéz észrevenni az érkező kerékpárokat. Ez azonban nem mentség a járművezetők részére, jelen helyzetben nem is hivatkozott ilyesmire a sofőr.

TM/Nyugat.hu

Javasoljuk a kerékpárosoknak is, hogy minden esetben győződjenek meg arról, hogy számukra is biztonságos-e az áthaladás. Ahogy a gépjárművezetőknek, így a forgalom más résztvevőinek is fontos, hogy tisztában legyenek a forgalmi szituációkkal.

TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra