Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Késett a nyugdíj

A mai napon bizony hiába indult sok nyugdíjas az egyik szombathelyi bankba: várták, várták a nyugdíjat, de az csak nem jött.

Egy olvasónk értesített minket, hogy az egyik belvárosi bank előtt többtucatnyi nyugdíjas gyülekezik. Mikor az indoka iránt érdeklődött megtudta: noha már itt kéne lennie a nyugdíjnak, az bizony még nem érkezett meg.

Nosza, mi sem voltunk restek, és a helyszínre siettünk - de mire odaértünk, a tömeg már feloszlott, mindenki ment a dolgára. Azt azért megtudtuk, hogy a késés egy rendszerhiba miatt történt, és hamarosan megoldják: ottlétünkkor azt ígérték, a probléma negyed óra múlva megszűnik, és akkor megérkezik a jól megérdemelt nyugdíj is.

Sokan bizonyára nem értik, néhány órányi késés miért jelent ekkora gondot valakinek. Mint egy nyugdíjra várakozó elmondta, neki sajnos nincsenek tartalékai, be kell osztania, mikor vesz élelmiszert, mikor fizeti be a csekkeket, és mikor tudja kiváltani a gyógyszerét. Ebben még néhány órányi késés is komoly nehézséget okoz. Gondoljunk például az orvos által felírt harminc napos gyógyszerekre, ahol már pár óra halasztás is egészségügyi problémákat okozhat.

Szerencsére a helyzet pont akkor rendeződött, mikor éppen visszaindultunk, és őszintén reméljük, ilyesmi nem is fog többet előfordulni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra