Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két és fél évet kaptak a Mersevát mellett tetten ért embercsempészek

Öt évre ki is utasították őket az országból.

A Vas Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze szombaton állította bíróság elé azt az őrizetben lévő két ukrán férfit, akiket a Vas megyei rendőrök Mersevát térségében, 2021. június 17. napján értek tetten Mersevátnál fogtak menekültet, Pápánál a csempészt June 17. 18:41 , miközben összesen négy migránst akartak illegálisan Ausztriába juttatni.

A vád szerint a vádlottak Magyarország területén, Hajós közelében felvettek négy – Magyarország területére jogellenesen belépett – személyt azért, hogy őket összesen 1.200 euróért a magyar-osztrák határ közelébe szállítsák, és hogy segítséget nyújtsanak nekik az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A migránsokat szállító személygépkocsit 2021. június 17. napján Mersevát térségében a rendőrök meg akarták állítani, ők azonban továbbhajtottak. Később egy földúton megálltak, ahol az autó csomagtartójában és az autó hátsó ülésén szállított migránsok kiugrottak a gépkocsiból és elszaladtak, az embercsempészek pedig Pápa irányába továbbhajtottak.

Őket rövid idővel később a pápai rendőrök fogták el Pápa közelében, majd előállították. A Szombathelyi Járásbíróság ügyeletes bírája ítéletében a vádlottakat embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őket két év hat hónap szabadságvesztésre ítélte, továbbá öt évre kiutasította Magyarországról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra