Így spórolunk: Két és fél hetes lesz a téli szünet

Az őszi szünet rovására.

Mint Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón emlékeztetett, a kormány szerdai ülésén megszületett a döntés, hogy nemzeti konzultációt indítanak, ugyanis Európa nehéz helyzetben van, ugyanis a háború és a szankciók miatt ugrásszerűen megnőttek az energiaárak.

A szankciók lényegesen jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak. Mi pénzeljük Oroszországot, mert a magas energiaárakból hatalmas haszna van az orosz félnek, ezért a magyar kormány arra jutott, hogy az elitek helyett az emberek mondhassanak véleményt a szankciókról – mondta a kancelláriaminiszter.

MTI/Balogh Zoltán

Majd szép átvezetéssel áttért arra, hogy spórolás gyanánt arról is döntött a kormány, hogy meghosszabbítják a téli szünetet a közoktatásban: idén december 22-től január 8-ig tart majd, de mint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hozzátette, az őszi szünet rovására.

Később újságírói kérdésre Gulyás Gergely próbálta tisztázni a dolgokat: mivel nincs központilag őszi szünet, de az iskolák adhatnak 3 napot. Így lehet, hogy lesz olyan iskola, ahol így is lesz őszi szünet, de amúgy csak a Mindenszentek körüli hosszú hétvégét kapják a diákok.

Ebben a két és fél hétben egyébként kormányzati és igazságügyi szünet is lesz, mert így a közigazgatás területén is jelentős összegeket tudnak megspórolni. Az érintett munkavállalóknak kötelező lesz szabadságot kivenniük erre az időszakra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t