Két fiatalt késelt halálra a Deák téren: 25 év fegyházat kapott

Az ítélet nem jogerős.

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.

A másod és harmadrendű vádlottra csoportosan elkövetett rablás bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 7 év 6 hónap fegyházbüntetést és 6 év közügyektől eltiltást, valamint 5 év fegyházbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki - közölték. Hozzátették, hogy az ítélet nem jogerős, azzal szemben mind az ügyészség, mind pedig a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A bírósági közlemény szerint 2020. május 22-én éjjel több társaság között alakult ki összetűzés az Erzsébet tér közelében, a társaság tagjai ittas állapotban voltak, és ketten a későbbi elkövetők közül kábítószert is fogyasztottak.

A verekedés során az egyik férfi késével többször megszúrt két másikat, akik a sérüléseik következtében életüket vesztették - írták.

A bíróság azt is közölte, hogy az másodrendű vádlott az egyik - később elhalálozott - földön fekvő embert bántalmazta. Ebben a harmadrendű vádlott úgy vett részt, hogy mozgásával biztosította és erősítette az elkövetőt - ismertették a részleteket.

A bíróság a vádtól eltérően nem különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletének, hanem életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének minősítette a másod- és a harmadrendű vádlott cselekményét - közölték.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló