Két hónap múlva már csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással lehet bizonyos elektromos rollerekkel közlekedni

Hasonló kötelező biztosításra számíthatunk, mint amilyen rendszer jelenleg működik a segédmotorkerékpárok esetében is.

Július közepétől már csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) lehet bizonyos elektromos rollerekkel közlekedni. Mivel a rollereknek nincs rendszámuk, tehát nem tartják őket nyilván a hatóságok, akárki is legyen a tulajdonosuk, az éppen aktuális felhasználó felelőssége lesz, hogy biztosított járművel közlekedjen, derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének sajtóközleményéből.

A biztosítás a 25 kilogrammot nem meghaladó saját tömegű járművek esetében akkor szükséges, ha a tervezési sebességük meghaladja a 25 kilométer/órát, a 25 kilót meghaladó rollerek körében viszont már a 14 kilométer/óra tervezési sebességet meghaladó típusokra is kgfb-t kell kötni. Az elektromos hajtás nélküli eszközökre továbbra sem kell biztosítás.

A Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában Németh Péter, a CLB biztosítási alkusz cégkommunikációs igazgató elmondta, hogy "hasonló kötelező biztosításra számíthatunk, mint amilyen rendszer jelenleg működik a segédmotorkerékpárok esetében is. Azonban, még nem tisztázott, hogy a rendőrség miként fogja ellenőrizni az e-rollerek és seagwayek sebességét vagy súlyát. Vicces lenne, ha mérleg lenne náluk, vagy sebességmérésre kerülne sor".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek