Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két hónapja meghalt a konténerhajó kapitánya, mág nem tudtak kikötni

A legénység koronavírusos lett, karantén alá helyezték.

Az olasz zászló alatt közlekedő Ital Libera konténerhajó fedélzetén tartózkodó legénység tagjai a közelmúltban Durbanból való induláskor pozitív koronavírus tesztet produkáltak, ezért a hajót a jakartai kikötőbe irányították át, hogy 14 napos karanténnak vessék alá - írja a liner.hu .

A gCaptain szakportál azt írta, hogy partnere, az Evergreen közölte, hogy a kapitány meghalt a fedélzeten, és vis maior-t hirdettek a holttest Olaszországba való visszaszállítása érdekében, miután a hajó nem léphetett be ázsiai kikötőkbe.

Ital Libera

"További híreket kaptunk partnerünktől, az Evergreentől, és nagy sajnálatunkra tájékoztatnunk kell, hogy az MV ITAL LIBERA kapitánya sajnos a hajón elhunyt. A Hapag-Lloyd részvétét fejezi ki a kapitány családjának. Vis maior-t hirdettünk, és mivel egyetlen ázsiai kikötő sem fogadta a hajót, ezért a kapitány hazaszállítása érdekében a hajót úgy irányítottuk át, hogy először Olaszországot keresse fel” – közölte a társaság a helyzetről szóló június 7-i közleményében.

Bár a kapitány halálának körülményei nem voltak azonnal egyértelműek, az olasz médiában megjelent beszámolók szerint a kapitány, a 61 éves Angelo Capurro feltehetően már április 13-án meghalt, vagyis közel két hónap telt el a halála óta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra