Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két nap alatt 14 millió forint jött össze Berettyóújfaluban egy koronavírus-tesztelő gépre

A berendezés két héten belül munkába is állhat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még 48 óra sem kellett hozzá, és a Berettyóújfaluban működő vállalkozások összeadtak csaknem 14 millió forintot egy koronavírus tesztelő gépre. Az adakozók közt sok magánszemély is volt de az Önkormányzat is beszállt az adakozásba. - írja az atv.hu - „Szerda reggel 11 óra környékén beszéltünk erről, szerda délután már izzottak a vonalak, csütörtökön már küldtek egy smst telefonon hogy a visszaigazolás szerint , a 14 millió forint úgy tűnik megvan" - nyilatkozta Tóth László, az Expressz Hűtéstechnikai Kft ügyvezetője.

A gép hamarosan megérkezik ,de még nem rendelkezik hivatalos akkreditációval, ezért a leoltott mintákat laborba is el kell majd küldeni. A gép 24 óra alatt megmutatja az adott minta alapján, hogy koronavírussal fertőzött-e a beteg. Így sokkal előbb házikaranténba kerülhet az illető, mintha meg kellene várni a több napig tartó laborvizsgálatot. "Tervezzük hogy a megérkezését követően , párhuzamos vizsgálatokat végeznénk, a saját eszközünkkel illetve egy akkreditált laborba is elküldenénk ugyanazokat a mintákat és ezzel bizonyítanánk, hogy a hogy ez az eszköz is jól működik." - mondta Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója. A gép Amerikából jött és két héten belül munkába is áll. Nem csak a koronavírus, hanem további 30 kórokozó kimutatására is alkalmas.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra