Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két napig volt az árvíz fogságában egy magyar fiú Belgiumban

Majdnem odaveszett, a garázstetőről mászott át egy magasabb épületre.

Az ATV  riportjából kiderül, Patrik épp akkor látogatta meg Belgiumban élő rokonait, amikor bekövetkezett a katasztrófa. A házból sokáig nem tudott kimenekülni, a konyhapulton összekuporodva várta a mentést. Belgiumban élő magyarok százai próbáltak segíteni a fiún. Pécs mellett lakó szüleivel csak telefonon tudta tartani a kapcsolatot, akik azonnal elindultak az árvíz sújtotta településre, amint megtudták, mi történt.

Patrik édesapja, Füsz Tibor Magyarországról kezdett el telefonálni, akit tudott, felhívott, hogy segítséget kérjen. A fiú végül úgy határozott, akármi történik, kimegy a házból és megpróbál feljebb jutni a magasabb épületek tetejére.

„Felment a garázstetőre, onnan átment a szomszéd házba ott be kellett törni egy ablakot, ahol bejutott a felső szintre, ahol relatíve jobb körülmények között várta a mentés, de közben lemerült a telefonja, így nem tudtunk róla semmit. Próbáltunk magán helikoptert, jetskiseket felfogadni, de a légtér le volt zárva, kaptunk olyan infót, hogy mentőegység már járt az utcában, de ők elvesztették két emberüket, és nem hajlandóak visszamenni” – nyilatkozott az édesapa az ATV-nek.

Végül egy tűzoltó csapat, és két magyar fiú bejutott a katasztrófa sújtotta utcába és kimenekítették Patrikot, majd kórházba vitték, ahová már idő közben a szülei is megérkeztek. Azóta elhagyhatta a kórházat, a tervek szerint szombaton érkezik haza a Baranya megyei hosszúhetényi otthonába – írja a 168ora.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Egyéb

Tovább az oldalra