Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két új elektromos autót kapott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Elektromos gépjárműveket kapott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságától. Elméleti és gyakorlati képzésen vettek részt a járművekkel kapcsolatban az Igazgatóság munkatársai. A járműveket hatósági ügyintézéshez használják majd.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elektromobilitás elterjesztésének jegyében központi forrás felhasználásának köszönhetően kettő elektromos gépjárművet kapott, amelyek a hatósági és ellenőrzési feladatokat végző kollégák munkáját segítik a jövőben.

Egyed László

Az autó egy feltöltéssel akár háromszáz kilométert is képes megtenni. A jármű elektromos fogyasztóit nagy fényerejű, alacsony energiafogyasztású, fejlett LED-technológiával látták el. Az e-Golf-ot számos vezetést segítő elektronikai rendszerrel szerelték fel. A jármű lítium akkumulátorát három különböző módon lehet tölteni: hálózatról szabványos dugaszoló aljzaton keresztül, ami 13 órát vesz igénybe, a nagy kapacitású megoldást választva 8 óra alatt feltölthető, az úgynevezett CSS gyorstöltő rendszert használva pedig fél óra alatt 80 százalékra tölthető fel.

Egyed László

Az elméleti képzés során Ihász Norbert tűzoltó százados részletesen bemutatta az elektromos járművek használatát, kiemelve a belső égésű járművektől eltérő legfontosabb eltéréseket. Részletezte a jármű töltésének lehetőségeit, kiemelte a gazdaságos vezetés fontosságát, amellyel jelentős energiát takaríthatnak meg a jármű vezetői, így növelhetik a megtehető hatótávolságot.

Egyed László

Az elkövetkező napok során a hatósági feladatokat elláttó több órás gyakorlati vezetéstechnikai képzésben is részesülni fognak, hogy az új járműveket a lehető leggazdaságosabban használhassák a hatósági ügyintézések során.

Egyed László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra